Adobe prezinta tehnologia Flash On Mobile, in curand si pentru iPhone

Autor:  | Publicat în:  Software 1.690 ori
<b>Adobe prezinta tehnologia Flash On Mobile, in curand si pentru iPhone</b>Flash Playerul celor de la Adobe se afla pe 98% dintre computerele desktop, dar tehnologia are probleme in portarea sa pe telefoanele mobile. Daca doriti Flash pe un terminal portabil, va trebui sa va multumiti cu un compromis numit Flash Lite. Totusi...

Flash Playerul celor de la Adobe se afla pe 98% dintre computerele desktop, dar tehnologia are probleme in portarea sa pe telefoanele mobile. Daca doriti Flash pe un terminal portabil, va trebui sa va multumiti cu un compromis numit Flash Lite. Totusi Adobe lucreaza la o varianta full a lui Flash Player pentru telefonul mobil, care va sosi la un moment dat si pe iPhone.

Proiectul Adobe poarta numele de Open Screen, iar luni, in cadrul conferintei Adobe MAX, compania a prezentat Flash Player 10 ruland pe un smartphone Windows Mobile. Totusi, tehnologia va sosi in practica pe terminale de abia in 2009, fara prea multe vesti despre varianta sa pentru iPhone. Daca va mai amintiti, Microsoft a fost printre primele companii care au adoptat Flash Lite pe Windows Mobile, la aparitia sa, in ciuda dezvoltarii rivalului sau, Silverlight.

Astfel, nu ne surprinde sa aflam ca premiera de a rula Flash 10 pe un telefon mobil a fost realizata tot via Windows Mobile. In plus, oficialii Adobe au prezentat varianta full de Flash ruland si pe primul terminal Android, G1, astfel ca doar iPhone a fost "exclus" de pe lista. Apple a avut mereu de obiectat in legatura cu implementarea tehnologiei pe terminalul lor, motivand ca Flash este un devorator de resurse si nu este optimizat pentru procesorul lui iPhone (ARM11).

Sursa: Mobilecrunch.com

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×