AMD îşi licenţiază tehnologia GPU către MediaTek, rivalizând cu iniţiativele mobile Nvidia

Autor:  | Publicat în:  AMD 788 ori
<b>AMD îşi licenţiază tehnologia GPU către MediaTek, rivalizând cu iniţiativele mobile Nvidia</b>Nvidia are deja o serie respectată de console/tablete cu Android la bord şi e implicată activ &icirc;n iniţiativele legate de gamingul pe mobil. AMD &icirc;n schimb nu a reuşit să pătrundă &icirc;n această zonă, deşi &icirc;n ultimii ani s-a...

Nvidia are deja o serie respectată de console/tablete cu Android la bord şi e implicată activ în iniţiativele legate de gamingul pe mobil. AMD în schimb nu a reuşit să pătrundă în această zonă, deşi în ultimii ani s-a tot vorbit despre un APU al lor, care ar sosi pe tablete. Ei bine, azi aflăm că AMD va colabora cu MediaTek.

AMD a licenţiat tehnologia sa grafică către MediaTek, care o va include pe viitoare sale procesoare. Evident, proaspăt lansatele chipseturi pentru tablete MT8163 şi MT8736 sunt prea modeste pentru aceasta compatibilitate. Vom primi totuşi tehnologie marca Radeon şi pe tableta şi mobil, spre bucuria gamerilor. Rămâne de văzut ce consum vor avea chipseturile MediaTek cu tehnologie AMD.

Problema principală e că Mediatek prefera să opereze în zona midrange sau low end, obţinând profituri mai mari astfel şi nu în zona high end, unde s-ar lupta cu gigantul Qualcomm. În ciuda acestui fapt, parteneri că HTC, Lenovo sau ASUS nu au ezitat să folosească procesoare MediaTek pe terminalele lor. În plus, la final de 2014, un procesor MediaTek a reuşit să fie în top 3 la performanţele în benchmarkul AnTuTu, deci există loc şi pentru chipseturi puternice în roadmapul firmei.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×