ANCOM anunță lansarea platformei aisemnal.ro! Află gradul de acoperire din orașul tău și nivelul de semnal 2G, 3G, 4G

1.506 ori
<b>ANCOM anunță lansarea platformei aisemnal.ro! Află gradul de acoperire din orașul tău și nivelul de semnal 2G, 3G, 4G</b>Deși 5G-ul este pe cale să devină o parte importantă din viața noastră, pe plan local încă mai există probleme cu acoperirea 4G, ba chiar 2G în unele cazuri. În acest sens cei de la ANCOM vin astăzi cu un anunț special și anume

Deși 5G-ul este pe cale să devină o parte importantă din viața noastră, pe plan local încă mai există probleme cu acoperirea 4G, ba chiar 2G în unele cazuri. În acest sens cei de la ANCOM vin astăzi cu un anunț special și anume lansarea platformei informatice www.aisemnal.ro care arată acoperirea și nivelul de semnal mobil pe întreg teritoriul țării.

Aceste date afișate sunt rezultatele măsurătorilor efectuate de ANCOM în cadrul unei campanii de monitorizare. Se poate afla gradul de acoperire cu semnal 2G, 3G sau 4G pentru toți operatorii mobil de pe piața din România, dar și nivelul de semnal pentru aceste tehnologii de conectivitate. 

Harta ANCOM este o premieră la nivel mondial fiind realizată exclusiv pe baza măsurătorilor din teren și nu o hartă simulată. Ea reflectă acoperirea cu semnal mobil pentru toate tehnologiile disponibile pe piața din România la momentul efectuării măsurătorilor (2G/3G/4G) pentru toţi operatorii mobili activi. Ne dorim ca acest instrument să devină unul de referință pentru utilizatori, ghidându-i pe aceștia în alegerea celei mai potrivite oferte de telefonie și internet, luând în calcul și acoperirea cu servicii de voce și date de care vor beneficia în urma încheierii unui contract.

Aveți mai sus și declarațiile lui Sorin Grindeanu (președintele ANCOM) și aflați că această campanie de măsurători realizată de către ANCOM pentru crearea hărții de acoperire a durat aproximativ 3 luni. S-au făcut măsurători pe întreg teritoriul țării, în toate locațiile cu mai mult de 10 locuitori și s-au parcurs peste 240.000 km. Testele au fost făcute de specialiștii ANCOM în perioada mai-septembrie 2019 în 13.400 localități din România. 

Pentru a utiliza această hartă și a vedea ce acoperire cu semnal există la nivel național, va trebui să alegi un operator și să selectezi una sau mai multe tehnologii (2G, 3G sau 4G). Dacă vrei să aflii nivelul de semnal într-o anumită localitate, va trebui să selectezi localitatea de interes. 

Harta poate fi accesată de aici

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×