Orange România este reţeaua mobilă cu cea mai extinsă acoperire din ţară, conform Ookla; Vodafone pică pe locul 3 după Digi la categoria 4G

3.104 ori
<b>Orange România este reţeaua mobilă cu cea mai extinsă acoperire din ţară, conform Ookla; Vodafone pică pe locul 3 după Digi la categoria 4G</b>Orange România a fost distinsă de către o autoritate în domeniul testelor de reţea, Ookla (creatorul SpeedTest) cu titlul de "reţeaua mobilă cea mai extinsă acoperire din ţară". Orange primeşte aceasta certificare pentru al doilea an la rând, după ce Ookl

Orange România a fost distinsă de către o autoritate în domeniul testelor de reţea, Ookla (creatorul SpeedTest) cu titlul de "reţeaua mobilă cea mai extinsă acoperire din ţară". Orange primeşte aceasta certificare pentru al doilea an la rând, după ce Ookla îi oferise încă una pentru cele mai bune viteze pe piaţa locală.

Noua certificare vine în urma rezultatelor SpeedTest Intelligence by Ookla, obţinute prin măsurători realizate de utilizatori romani de Android ai aplicaţiei SpeedTest. Au fost colectate datele pentru prima jumătate a anului 2019 şi analizat feedback-ul la nivel de operatori telecom din România. În testele de acoperire mobilă, Orange România a obţinut un scor de 668 de puncte, cu 24% mai mare decât operatorul clasat pe locul 2.

Speedtest Ookla, Orange Romania

Pentru a calcula acest scor sunt luate în calcul gradul de disponibilitate al semnalului mobil, dar şi al reţelei 4G pe care clienţii le-au avut în zonele în care au avut loc măsurătorile. E vorba aici de un sistem complex de măsurare, care acoperă 410.116 locaţii din ţară, pentru toţi cei 4 operatori de la noi. În total au fost analizate 120.807.087 date preluate prin aplicaţia SpeedTest, de la 94.935 terminale mobile.

Mi se pare interesant că la testul de disponibilitate 4G Digi Mobil este peste Vodafone, care a picat pe locul 3. Vodafone e totuşi peste Digi la acoperirea generală, dar cu puţin.

Orange a mai primit şi de la auditorul independent Systemics PAB certificarea de "Cea mai bună reţea din România" pentru a patra oară consecutiv. Între timp operatorul a prezentat la UNTOLD primele teste 5G locale, cu rezultate ce au sărit de 1 Gbps, dar şi extinderea soluţiei eSIM pentru a acoperi multiple terminale.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×