ANCOM scoate la licitație 56 de licențe de telefonie, inclusiv cea pentru frecvența În care funcționează tehnologia 4G

987 ori
<b>ANCOM scoate la licitație 56 de licențe de telefonie, inclusiv cea pentru frecvența În care funcționează tehnologia 4G</b>Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a prezentat în această săptămână documentația pentru o licitație ce va avea loc la vară și este organizată pentru acordarea noilor licențe de operare a...

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a prezentat în această săptămână documentația pentru o licitație ce va avea loc la vară și este organizată pentru acordarea noilor licențe de operare a comunicațiilor mobile. Majoritatea vor fi acordate pentru următorii 15 ani se pare, iar ANCOM spera să obțină o sumă de 700 de milioane de euro pe acestea.

Cea mai ieftină licența are prețul de pornire de 800.000 de euro, iar cea mai scumpă atinge 40 de milioane de euro si prețurile sunt stabilite în funcție de perioada de valabilitate, de la 15 luni la 15 ani și în funcție de porțiunea de spectru ocupată. Rețineți că licențele vor fi acordate printr-un sistem de licitații, iar toate frecvențele luate în calcul vor deveni disponibile în același moment. Documentația ANCOM menționează scoaterea la licitație a 45 de licențe de frecvențe, dintre care care 6 în banda 800 MHz, 7 în banda de 900 MHz, 15 în banda de 1800 MHz și 14 în cea de 2600 MHz. Vor exista și 3 licențe în banda de 2600 MHz.

Orange, Vodafone și Cosmote, principalii jucători pe piața telecom de la noi utilizează în acest moment aceste frecvente, în afară de cea din banda de 2.600 MHz rezervată tehnologiei 4G. Vor mai fi scoase la licitație și 11 licențe de frecvențe de 900 și 1800 MHz, folosite de Vodafone și Orange. Acestea vor fi valabile pentru 15 luni. Să vedem ce companie va reuși să liciteze mai mult pentru frecventa necesară serviciilor 4G... si care vor concretiza tehnologia cu un serviciu viabil.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×