HTC 10 este acum oficial; telefon cu display QHD de 5.2 inch, cameră frontală cu stabilizare optică și tehnologie audio BoomSound

2.347 ori
<b>HTC 10 este acum oficial; telefon cu display QHD de 5.2 inch, cameră frontală cu stabilizare optică și tehnologie audio BoomSound</b>După o lungă perioadă de leak-uri, flagship-ul HTC 10 a fost lansat oficial în cadrul unui eveniment desfășurat simultan în Londra, New York și Taipei. La prima vedere, se pare că noul model impresionează în special la captura foto, fiind adus un senzor

Iată că a venit și momentul în care lăsăm deoparte leak-urile ce ne-au umplut paginile site-ului în ultimele câteva săptămâni, și aruncăm o privire oficială asupra noului flagship taiwanez denumit într-un mod simplu de această dată - HTC 10. Telefonul proaspăt lansat se laudă cu dotări interesante, dar și o cu serie de schimbări în ceea ce privește design-ul.

Din punct de vedere al design-ului, inginerii HTC au decis să meargă pe o combinație mai degrabă, fiind întâlnite aici elemente ce ne duc cu gândul direct la primul One (cum este cazul panoului spate și a camerei foto circulare), dar și la modelul One A9 - telefon ce a optat pentru un buton home cu scanner de amprente.

Se păstrează corpul metalic uni-body ce dă o alură premium telefonului, cu mențiunea că marginile panoului spate sunt acum serios șlefuite pentru un look ceva mai deosebit. Primim butoane de volum și un buton power cu textură specială pentru un grip mai bun, acestea fiind situate pe partea laterală din dreapta alături de slotul pentru SIM și microSD.

Privit din față însă, telefonul nu se mai aseamănă deloc cu precedentele flagship-uri din seria One, primul detaliu remarcat fiind desigur lipsa difuzoarelor stereo. Este adus în schimb un panou frontal cu sticlă 2.5D, locație unde regăsim butonul home cu scanner de amprente, display-ul Quad HD de 5.2 inch și butoanele capacitive de control.

Tot aici avem parte de o cameră selfie de 5 megapixeli cu deschidere f/1.8 și lentile ultra-wide, un senzor ce beneficiază și de stabilizare optică. Camera foto principală ne oferă în schimb o rezoluție de 12 megapixeli, tehnologia UltraPixel 2, un telemetru laser, cât și un sistem de stabilizare optică.

Ni se oferă posibilitatea de captură în format RAW, filmare la rezoluție 4K Ultra HD și deschidere f/1.8. Nu lipsesc nici numeroasele moduri de captură aici, cum este cazul modului Pro, Hyperlapse sau HDR. Pe lângă fotografiere, cei de la HTC pun accentul și pe redarea audio în cazul noului flagship.

Astfel, primim în cazul de față sistemul HTC BoomSound cu tehnologia Dolby Audio, sistem compus dintr-un difuzor plasat la bază pentru redarea frecvențelor joase, și din earpiece-ul cu rol de difuzor pentru redarea acelor frecvențe înalte, fiind creat un soi de efect stereo. Avem parte totodată și de un amplificator Hi-Res ce crește calitatea audio de la 16 la 24 biți.

În continuare, pachetul hardware este compus din display-ul Super LCD 5 de 5.2 inch cu rezoluție Quad HD pe care l-am amintit mai sus, și din procesorul quad-core Qualcomm Snapdragon 820 ce vine însoțit de 4 GB memorie RAM. Bateria este un alt element interesant, fiind vorba despre o unitate de 3000 mAh ce suportă tehnologia Quick Charge 3.0 (de la 0 la 50% în 30 minute).

Primim un scanner de amprente ce promite o deblocare foarte rapidă a device-ului (0.2 secunde), conectivitate 4G LTE, un port USB Type-C și variante cu 32 sau 64 GB spațiu intern de stocare (fiind inclus și un slot pentru carduri microSD). Ca sistem de operare, se oferă aici Android 6.0 Marshmallow alături de interfața HTC Sense 8.0.

Din punct de vedere al dimensiunilor, aflați că HTC 10 este cu 0.6 mm mai subțire decât predecesorul său ce măsura 9.6 mm, fiind totuși mai greu cu 4 grame (greutate HTC 10 - 161 grame). Noul flagship al taiwanezilor va fi livrat începând din luna mai, prețul de start fiind de 700 dolari.

Rămâne să ne convingem ulterior dacă HTC a găsit rețeta câștigătoare de această dată, și dacă publicul va fi încântat de noul flagship pe deplin. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×