ANCOM ar dori introducerea unei perioade de probă pentru abonamentele de telefonie mobilă, pentru a decide dacă renunţăm la ele sau nu

Autor:  | Publicat în:  știri diverse  Operatori 951 ori
<b>ANCOM ar dori introducerea unei perioade de probă pentru abonamentele de telefonie mobilă, pentru a decide dacă renunţăm la ele sau nu</b>Descoperim astăzi faptul că Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a adoptat noua abordare și strategie pentru comunicaţii digitale 2020. Printre propunerile de aici este inclusă și un element interesant ce face

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a adoptat noua abordare şi strategie pentru comunicaţii digitale 2020, documentul incluzând atât o analiză a pieţei actuale, cât şi a tendinţelor viitoare. Una dintre propunerile integrate în document implica oferirea clienţilor de telefonie mobilă şansa unei perioade de probă.

Ce înseamnă perioada de probă? O durată de timp în care clientul poate renunţa la contractul încheiat fără penalizare şi plăți extra, dacă nu e mulţumit de serviciile prestate. Perioada de probă la abonamentul de telefonie ar putea stimula cererea de servicii pe piaţa din România. E nevoie de acest lucru, pentru că Romania rămâne ţara din UE cu cea mai scăzută rată de utilizare a Internetului, deşi are unele dintre cele mai bune reţele din lume. La final de an 2015, penetrarea conexiunilor de acces în bandă largă a ajuns la 51.8% din gospodării şi 21.4% din populaţie, ritmul fiind în scădere din 2012.

Implementarea unei perioade de probă ar ajuta clienţii să îşi aleagă un serviciu şi pachet de oferte ideal. Nu ar fi cazul unor dezbateri cu privire la uzura sau deteriorarea echipamentului furnizat şi ar putea sosi şi pe serviciile de comunicaţie fixe. Furnizorii, sau mai bine zis o parte din ei consideră că introducerea perioadei de probă e în regulă, câtă vreme clientul plăteşte pentru serviciile utilizate.

De remarcat şi că în documentul despre tendinţele 2020 se pune accentul pe WiFi că o "obişnuinţă în conectarea online a multiplelor echipamente terminale" în casele din România.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×