Android 10 este disponibil oficial, în variantă finală; Iată pe ce telefoane îl poți rula şi ce funcții noi aduce

5.586 ori
<b>Android 10 este disponibil oficial, în variantă finală; Iată pe ce telefoane îl poți rula şi ce funcții noi aduce</b>Așa cum ne așteptam, pe 3 septembrie Google a dat drumul la release-ul stabil și final de Android 10, care a sosit pe telefoanele Pixel. Ce aduce nou varianta finală a noului Android și ce alte telefoane primesc softul aflați mai jos.

Așa cum ne așteptam, pe 3 septembrie Google a dat drumul la release-ul stabil și final de Android 10, care a sosit pe telefoanele Pixel. Ce aduce nou varianta finală a noului Android și ce alte telefoane primesc softul aflați mai jos.

Trebuie spus și că Android a primit un mare rebranding recent, cu logo nou, cu extra albastru combinat cu verde, dar și o mascotă mai antropomorfă. Avem și font nou și se renunță la denumirile de deserturi și cele cu nume de cod cu literă, precum Q, R, S etc.  

Android 10

Android 10 are funcțiile noi cunoscute în mare încă din primăvară și a tot primit beta-uri (5 sau 6 până acum), așa că știm cu ce se mănâncă. Trebuie spus că toate telefoanele din seria Google Pixel primesc actualizarea, de la primul Pixel din 2016 și până la Pixel 3 XL și Pixel 3a.  

Și Essential Phone a primit această actualizare, în vreme ce OnePlus 7 Pro are parte de OxygenOS Open Beta, în versiunea bazată pe Android 10. A fost și o alarmă falsă cu Redmi K20 Pro în India, dar până la urmă nu a mai primit Android 10 așa repede.

Ce aduce nou acest Android?

Android 10 Dark Mode

Parcă mai multe decât Android Pie! În primul rând avem suport nativ pentru telefoane pliabile, un Dark Mode și extra permisiuni legate de localizare. Telefoanele pliabile primesc continuitate a aplicațiilor și activităților deschise pe un ecran și pe al doilea ecran.

Android 10, navigare prin gesturi

Mai avem și suport nativ 5G, dar și o regândire a navigării prin gesturi, care scapă de bara navigațională și de butonul Back contextual. Avem marginile laterale verticale pentru swipe cu rol de Back și marginea de jos a ecranului pentru swipe cu rol de Home. Avem și Sound Amplifier, o funcție care filtrează zgomotul de fond când conectați căști la device. Mai primim și subtitrări live la video-uri, podcasturi sau mesaje audio, care va sosi totuși ulterior, nu acum.

Apoi apare Smart Reply în notificări, cu acțiuni contextuale, precum sugestii de mesaje trimise că răspuns sau deschiderea hârtii sau a unui clip YouTube în aplicația dedicată când primiți un link cu o adresă sau un clip. Am menționate setări legate de permisiuni mai sus. Acum apare o nouă setare care va permite să partajați locația cu o aplicație doar când o folosiți activ și atât.

Mai multe și multe altele de descoperit și le găsiți în acest material amplu cu peste 50 de funcții noi. Între timp vă aștept cu feedback legat de Android 10 în comentarii. Cei care știu ce fac, au aici fișiere ZIP pentru OTA și aici imaginile de fabrică cu Android 10.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×