Android primeşte un rebranding mare: logo nou, mascotă nouă şi se renunţă la litere şi nume de deserturi

Autor:  | Publicat în:  Android  Google 3.530 ori
<b>Android primeşte un rebranding mare: logo nou, mascotă nouă şi se renunţă la litere şi nume de deserturi</b>Google a realizat un rebranding important şi o schimbare de imagine pentru Android în această săptămână, vestea sosind de nicăieri parcă. Am aflat şi că renunţă la denumirile de deserturi pentru platformă să software, iar Android 10 este numele final al..

Google a realizat un rebranding important şi o schimbare de imagine pentru Android în această săptămână, vestea sosind de nicăieri parcă. Am aflat şi că renunţă la denumirile de deserturi pentru platformă să software, iar Android 10 este numele final al celei mai noi versiuni.

Android primeşte un rebranding mare: logo nou, mascotă nouă şi se renunţă la litere şi nume de deserturi

Odată cu Android 10 se renunţa definitiv la denumirile cu litere şi nume de cod inspirate de deserturi. Nu vom mai avea Android R, S etc, ci doar cifre. Se schimbă şi mascota şi logo-ul. Robotul Android a trecut prin diferite faze până acum, cu nuanţe verzui-galbene, un verde lime şi acum devine verde-albăstrui. Google a făcut studii, care au arătat că nuanţa precedentă nu era vizibilă pentru cei cu probleme de vedere (daltonism).

Android 10

Au fost introduse şi noi culori în ecuaţie, pe lângă clasicul Android Green, pentru a obţine această nuanţă. Logo-ul în sine se schimbă, iar textul are un font mai circular şi curburile literelor se potrivesc cu cele ale capului de robot. Capul de robot a devenit de altfel şi parte a noului logo şi va apărea lângă cuvântul "Android" sau deasupra sa. Se renunţă la restul corpului roboţelului haios, care a generat multe jucării, statuete şi brelocuri de-a lungul anilor.

Cei atenţi la detalii vor observa şi o repoziţionare a antenelor de robot şi a ochilor, pentru că mascota să pară mai prietenoasă, mai umană. Odată cu această schimbare a venit şi noul Material Design în Google Play Store şi ne aşteptăm ca toate aplicaţiile native să primească modificări de colorit şi UI. Este ce mai mare schimbare de design din 2014 încoace.

Android primeşte un rebranding mare: logo nou, mascotă nouă şi se renunţă la litere şi nume de deserturi

Android 10 ar trebui să vină în toamnă, cu un Dark Mode, Live Caption, noi opţiuni pentru permisiuni în aplicaţii, suport nativ pentru pliabile şi scăpând de butonul Back cel enervant.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×