Android copiază cod direct din Java, s-a ajuns la proces: Oracle versus Google

1.714 ori
<b>Android copiază cod direct din Java, s-a ajuns la proces: Oracle versus Google</b>Duelul dintre companiile de top continuă, o nouă rundă de "box legal" desfășurându-se între Oracle și Google, pe tema similarității de cod dintre Android și Java. Aparent 43 de fișiere sursă din sistemul de operare mobil al celor de la Google...

Duelul dintre companiile de top continuă, o nouă rundă de "box legal" desfășurându-se între Oracle și Google, pe tema similarității de cod dintre Android și Java. Aparent 43 de fișiere sursă din sistemul de operare mobil al celor de la Google au cod copiat direct din Java.

Oracle a dat deja Google în judecată pentru încălcare de copyright și brevet și se pare că e vorba de 37 de fișiere sursă Android marcate "Confidențial" de către Oracle/Sun. în plus în Froyo și Gingerbread mai apar cel puțin încă 6 fișiere care ar da dureri de cap celor de la Oracle. Ce a făcut Google? A copiat codul Oracle din Java și a folosit o nouă licență pentru acesta, vânzându-l apoi.

Florian Mueller a publicat un articol detaliat despre această problemă, iar dacă sunteți în temă vă va face plăcere să îl analizați. Răspunsul specialiștilor în domeniu dă dreptate celor de la Google: fișierele în cauză nu sunt importante, cel mai probabil nici nu au ajuns în varianta comercială de Android și scandalul este degeaba.

Să fie așa totuși?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×