Aplicații Android pe telefoane BlackBerry? În curând s-ar putea...

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 1.485 ori
<b>Aplicații Android pe telefoane BlackBerry? În curând s-ar putea...</b>în vreme ce anul trecut au apărut în Londra postere cu telefoane Nokia rulând Android, același OS este acum candidat la o trecere pe telefoanele BlackBerry, cel puțin sub formă de aplicații. Nu este vorba de o portare a întregului OS, ci pur și...

în vreme ce anul trecut au apărut în Londra postere cu telefoane Nokia rulând Android, același OS este acum candidat la o trecere pe telefoanele BlackBerry, cel puțin sub formă de aplicații. Nu este vorba de o portare a întregului OS, ci pur și simplu de o permisiune de a rula softuri Android pe handseturile produse de RIM.

Informația vine de la o sursă din cadrul site-ului Boy Genius Report, care declară că RIM a inclus o soluție Virtual Machine pe tableta BlackBerry PlayBook și al său sistem de operare QNX. Această soluție folosește Java și va suporta aplicații customizate, precum cele din Android. Rețineți că nu cu mult timp în urmă RIM a anunțat că BlackBerry OS 6.1 va fi printre ultimele sale OS-uri, telefoanele produse de canadieni urmând să treacă la QNX, software-ul de pe tableta PlayBook.

Cheia pentru rularea de aplicații Android este implementarea unui Virtual Machine Dalvik, dar decizia nu a fost luată încă, deoarece necesită și aprobarea Google. Dacă Android va cuceri și tabăra BlackBerry, bătălia se va da între acest OS și Windows Phone 7 pentru gigantul Nokia, asta dacă Symbian dispare total, iar MeeGo se va dovedi a fi un eșec.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×