Utilizatorii Android din Coreea de Sud vor putea dezinstala aplicaţiile Google preinstalate, în curând

1.400 ori
<b>Utilizatorii Android din Coreea de Sud vor putea dezinstala aplicaţiile Google preinstalate, în curând</b>Odată cu achiziția unui terminal Android trebuie să ne așteptăm și la numeroase aplicații de tip bloatware instalate pe terminal, titluri software care de cele mai multe ori nu sunt utile. Aflăm astăzi că utilizatorii sud-coreeni ar putea beneficia în

Ultimele telefoane Nexus au sosit cu tot mai puţin bloatware şi în general producătorii de terminale Android au început să renunţe la tot mai multe aplicaţii preinstalate. Un nou pas în directia aceasta, a utilizării unui pachet non-redundant de aplicaţii a fost realizat în Coreea de Sud.

Acolo utilizatorii de terminale Android vor putea dezinstala aplicaţii Google preinstalate, sau cele ce vin pe handset la achiziţia sa. Măsura e inspirată din strategia similară din Europa, iar printre softurile ce vor putea fi dezinstalate se numără şi Google Search, Chrome, Maps şi Gmail. Cu câteva săptămâni în urmă, Comisia Europeană acuza Google că încalcă reglementările antitrust prin modul în care administrează Android.

Acuzele vizau aplicaţiile şi serviciile care sunt oferite cumpărătorului, chiar şi fără ca acesta să le dorească. Coreenii în schimb nu sunt la prima ispravă de genul, deoarece în 2014 au creat un ghid pentru a înlătura aplicaţiile preinstalate, dar acela a rămas doar la nivel opţional. Se vor schimba în această ţară şi definiţiile aplicate ideii de "bloatware", care până acum era vagă.

Dezideratul e ca pe viitor posesorul de telefon cu OS Android sau iOS să poată dezinstala orice aplicaţie vrea. Apple are un punct în plus pentru că le interzice operatorilor să îşi includă propriile aplicaţii pe modelele iPhone.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×