BlackBerry ar putea renunţa la producţia de telefoane de anul viitor

623 ori
<b>BlackBerry ar putea renunţa la producţia de telefoane de anul viitor</b>&Icirc;n cadrul unui interviu acordat la conferinţele Code/Mobile, CEO-ul BlackBerry John Chen a afirmat că firma pe care o conduce ar putea să renunţe la segmentul hardware, dacă nu devine profitabil p&acirc;nă anul viitor. Am mai auzit această...

În cadrul unui interviu acordat la conferinţele Code/Mobile, CEO-ul BlackBerry John Chen a afirmat că firma pe care o conduce ar putea să renunţe la segmentul hardware, dacă nu devine profitabil până anul viitor. Am mai auzit această teorie de foarte multe ori în ultima jumătate de deceniu, deci nu ne miră această afirmaţie.

S-a mai zvonit şi în ultimele luni ca BlackBerry ar opri producţia de telefoane, axându-se în schimb pe soluţii de securitate şi software pentru alte platforme. Spre exemplu BlackBerry Enterprise Servers e deja compatibil cu iOS şi Android, deci nu ar trebui să aibă loc mari schimbări. Nu putem să nu ne întrebăm ce se întâmplă cu BlackBerry Priv, care apărea în teasere încă din primăvară şi tot nu a fost lansat încă.

El ar fi primul telefon BlackBerry cu Android, iar numele sau vine de la "privacy" şi "privilege", conform aceluiaşi John Chen. Oficialul considera că acest telefon rezolva 3 probleme cheie ale predecesorilor săi. E vorba de lipsa de aplicaţii, evoluţia cross platform şi recunoaşterea punctului forte BlackBerry: soluţiile de securitate. Chen e pornit să aducă soluţiile BlackBerry pe Android, poate chiar ca opţiune stock pe viitor.

Priv ar urma să fie cel mai sigur model Android de pe piaţă, la bătaie doar cu Blackphone poate. Probleme ca Stagefright şi multiple hackuri au pus în umbra securitatea lui Android şi e nevoie de o soluţie salvatoare. Va fi Priv doar un cântec de lebădă sau un nou început? Vom vedea în aproximativ un trimestru!

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×