Apple brevetează o nouă modalitate de deblocare a telefonului via Touch ID, printr-un soi de "cifru" digital

934 ori
<b>Apple brevetează o nouă modalitate de deblocare a telefonului via Touch ID, printr-un soi de "cifru" digital</b>Apple a primit un nou brevet în această săptămână, unul care are de-a face cu deblocarea terminalelor mobile folosind senzorul Touch ID. De această dată nu e vorba de amprentare neapărat, cât de rotirea degetului ca pe un cifru de seif. &nbsp;...

Apple a primit un nou brevet în această săptămână, unul care are de-a face cu deblocarea terminalelor mobile folosind senzorul Touch ID. De această dată nu e vorba de amprentare neapărat, cât de rotirea degetului ca pe un cifru de seif.

Astfel, pe lângă amprentă, va exista și acea combinație de numere, care reprezintă mișcările degetului pe un cadran. Deja amprentarea era o soluție de încredere aici, dar până și ea a fost păcălită de hackeri, după cum s-a văzut cu multe luni in urma. E posibil să fie implicat și un mecanism special de procesare, care să analizeze mișcările degetului pe senzor și să le interpreteze ca parcurgerea unui cadran circular.

Touch ID avansat

Rezultatul va fi o imagine cu respectivul cadran pe ecran, cu cifre incluse, după cum arăta și documentele. După cum știm din filmele americane, nimeni nu a deschis niciodată un seif rapid, deci această metodă de ultrasecurizare e probabil menită pentru acțiuni pe care le facem rar, precum schimbarea datelor legate de card, sau tranzacții ceva mai serioase decat 1 dolar pentru un joc.

Apple brevetează o nouă modalitate de deblocare a telefonului via Touch ID, printr-un soi de "cifru" digital

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×