Apple depune un patent pentru LCD-uri alimentate cu energie solara

Autor:  | Publicat în:  Apple 790 ori
<b>Apple depune un patent pentru LCD-uri alimentate cu energie solara</b>Energia solara este cea mai ecologica sursa de energie la ora actuala, de vreme ce aceasta nu trebuie procesata sau "ambalata" in vreun fel. Se pare ca si Apple se pregateste sa includa tehnologia in terminalele sale, sau cel putin asa arata un nou patent...

Energia solara este cea mai ecologica sursa de energie la ora actuala, de vreme ce aceasta nu trebuie procesata sau "ambalata" in vreun fel. Se pare ca si Apple se pregateste sa includa tehnologia in terminalele sale, sau cel putin asa arata un nou patent al companiei.

Am vazut deja pe piata handseturi alimentate cu energie solara si incarcatoare portabile de baterii, dar patentul Apple, descoperit de MacRumors prezinta o metoda originala de a include un panou solar intre un LCD si o serie de circuite. Prin plasarea panoului solar sub display-ul LCD, celulele fotovoltaice sunt protejate de zgarieturi si pastreaza neschimbat aspectul slim al unui terminal. Nu este nevoie de un redesign al terminalului, pentru a include un panou solar.

Lumina este absorbita de catre celulele fotovoltaice, pe masura ce trece prin display-ul LCD. Patentul nu garanteaza faptul ca Apple va folosi tehnologia pe viitoarele sale terminale sau pe alte produse electronice, dar ar fi genial sa vedem in viitor MacBook-uri sau iPhone-uri alimentate cu energie mai "curata".

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×