Apple ar dezvolta panouri Micro LED pentru Apple Watch, conform partenerilor săi hardware

1.028 ori
<b>Apple ar dezvolta panouri Micro LED pentru Apple Watch, conform partenerilor săi hardware</b>Conform partenerilor hardware Apple, se pare că și smartwatch-ul companiei pregătit pentru 2017 va sosi cu un panou LED la pachet. De asemenea, se aduce în discuție dezvoltarea de panouri cu tehnologie microLED pentru viitorul Apple Watch. Aflăm de aici

Apple a început marea trecere la panouri OLED odată cu Apple Watch şi zvonurile afirmă că iPhone-ul din generaţia 2017 va face saltul la un ecran OLED de asemenea. Totuşi, partenerii hardware ai companiei menţionează acum şi panouri micro LED drept tehnologia adoptată pentru viitoarele modele Apple Watch.

Aceste panouri vor fi integrate pe viitoarele ceasuri Apple, care ar urma să debuteze în a doua jumătate a lui 2017, conform surselor din Taiwan. Firma din Cupertino a făcut deja mutările necesare pentru această strategie, inclusiv achiziţionarea companiei LuxVue Technology, care se ocupă cu dezvoltarea de ecrane pe baza de micro LED.

Tranzacţia a fost realizată în 2014, iar în 2015 a fost înfiinţată o unitate de cercetare şi dezvoltare a noilor tehnologii legate de display-uri. Tehnologia micro LED nu e foarte bine cunoscută sau răspândită, dar odată cu integrarea în portofoliul Apple, a stârnit interesul experţilor. Astfel, ei afirmă că panourile micro LED si succesul lor ar putea afecta vânzările de panouri LCD şi chiar şi OLED, cel puțin cele pentru smartwatchuri.

Avantajul noii tehnologii e consumul redus, iar micro LED-urile măsoară între 1 micron şi 100 de microni, dar costul de producţie e deocamdată mai mare decât cel pentru ecrane OLED.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×