Apple devine mai tolerantă cu criptomonedele în App Store, nu și cu minatul

Autor:  | Publicat în:  Apple 747 ori
<b>Apple devine mai tolerantă cu criptomonedele în App Store, nu și cu minatul</b>Se pare că după ce a primit o scrisoare deschisă din partea dezvoltatorilor, cei de la Apple au devenit mai toleranți la ideea de criptomonede în AppStore. Totuși, în continuare minatul este exclus pe platforma software a companiei din Cupertino

Apple a devenit mai tolerantă la ideea de criptomonede în App Store, după ce a primit o scrisoare deschisă de la dezvoltatori. Totul pe fondul lui WWDC 2018 de acum o săptămână, unde se pare că dezvoltatorii au convins compania din Cupertino.

Compania din Cupertino a actualizat App Store Review Gudelines, pentru a oglindi noile politici legate de criptomonede. Ca atare aflăm că Apple interzice aplicaţiile folosite pentru minat criptomonede. Interdicţia se aplică la minatul local pe device, dar dacă se face în cloud nu e problemă. Pe de altă parte funcţionalitatea de Wallet pentru acele monede este aprobată, doar dacă dezvoltatorii sunt într-o organizaţie specială.

Aplicaţiile de tip Exchange/Bursă sunt aprobate pentru tranzacţii de Bitcoin şi alte criptomonede, iar ICO-urile sunt şi ele acceptate, doar dacă există confirmări ale unor legături cu bănci, investitori şi comercianţi. Trebuie spus şi că utilizatorii nu pot fi recompensaţi cu criptomonede dacă descarcă alte aplicaţii, dacă fac postări în social media sau fac alte taskuri.

O menţiune specială din noul Guideline merge spre consumul echilibrat de energie al aplicaţiilor ce au legătură cu zona Cripto. Ne bucură să auzim că se termină cu minatul pe iPhone şi iPad, la nivel de aplicaţii cel puţin, pentru că site-urile pot ascunde în continuare coduri ce pornesc activităţi de gen. Poate în câţiva ani scoate şi Apple un device special de minat, vreun wallet fizic sau altele de gen.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×