Samsung Galaxy S10 va avea un difuzor pentru convorbiri mare cât tot ecranul; Totul pentru un display edge to edge

Autor:  | Publicat în:  Samsung 2.586 ori
<b>Samsung Galaxy S10 va avea un difuzor pentru convorbiri mare cât tot ecranul; Totul pentru un display edge to edge</b>Aflăm astăzi faptul că sud-coreenii de la Samsung ar putea pentru o nouă tehnologie de earpiece, unul mare cât tot ecranul ce va transmite sunetul prin vibrații. Se va opta pentru această decizie tocmai cu scopul de a fi implementat un ecran edge

O serie de zvonuri despre Samsung Galaxy S10 au împânzit online-ul în ultimele 24 de ore. Se pare că Samsung ne-ar pregăti un telefon cu un ecran cu muchii foarte, foarte înguste, tăind cam tot ce a rămas netăiat la S9. Va fi sacrificat difuzorul pentru convorbiri, care va fi integrat în ecran. Alte detalii avem mai jos.

Va fi folosit un panou de ecran care e tot un mare difuzor, o tehnologie de altfel prezentată la Society of Information Displays (SID) 2018. Expoziţia a avut loc luna trecută şi a inclus şi un panou de ecran de acest tip. Aşa cum se vede în clipul de mai jos, un reprezentant Samsung explică modul în care panoul foloseşte vibraţii şi trecerea sunetului prin oasele craniului pentru a înlocui difuzorul clasic.

Odată scăpat de acel decupaj, display-ul devine şi mai generos. Rămân totuşi senzorii şi camera frontală, care pot fi totuşi ascunşi sub sticlă, poate într-un breton. Acel prototip Sound on Display părea să fie implementat pe un Galaxy S9+ uşor modificat. Presa din Coreea de Sud scrie mai nou că Samsung şi LG sunt gata să lanseze la nivel comercial ecrane cu difuzor integrat.

Dacă integrează şi scanner de amprente producţia panoului va fi cam complicată. Banda de transmisie a sunetului ar fi între 100 şi 8000 Hz, iar mulţumită unor vibraţii fine vom auzi sunetul atunci când punem urechea într-o zonă destul de lată în jumătatea superioară a ecranului. E semnalată de un simbol în formă de ureche. Tehnologia nu e deloc nouă, Sharp folosind ceva de gen de câţiva ani şi Sony sau LG implementând în 2018 o abordare similară pe televizoarele sale.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×