Apple este îngrijorată de suprataxele puse de SUA Chinei, care i-ar afecta produsele

925 ori
<b>Apple este îngrijorată de suprataxele puse de SUA Chinei, care i-ar afecta produsele</b>De ceva vreme războiul comercial dintre SUA și China este în plină desfășurare iar primele victime au fost Huawei și ZTE care fie au fost alungate de pe tărâmul american, fie le-au fost date amenzi usturătoare. Acum și Apple se declară îngrijorată

Războiul comercial dintre SUA şi China ţine de ceva vreme şi a lovit şi în companii tech precum Huawei şi ZTE. Apple s-a declarat recent îngrijorată de acest fenomen, afirmând că o o mare parte dintre produsele sale ar fi afectate de acest război al orgoliilor.

Apple Watch este dat ca exemplu de produs ce va cădea victimă duelului chino-american. Despre iPhone nu au vorbit, dar având în vedere că acesta e produs în China, sunt şanse ca şi el să fie afectat. Apple Watch a generat venituri de 6.1 miliarde de dolari anul trecut, conform unei estimări a firmei de analiză de piaţă Bernstein. E drept că cifra e mică pe lângă totalul de vânzări de 229 de miliarde de dolari pentru Apple anul trecut.

Firma din Cupertino a subliniat că va exista un impact al deciziilor administraţiei Trump asupra produselor sale. E vorba despre bunuri în valoare de 200 de miliarde de dolari, care vor fi taxate extra, doar pentru că provin din China. Vineri preşedintele Donald Trump anunţa planuri de a taxa alte produse în valoare de până la 267 de miliarde de dolari chiar. Şi asta "doar dacă vrea el".

Telefoanele mobile rămân cel mai important produs importat de SUA din China, iar acestea au fost în afara măsurilor dure până acum. Dacă Trump activează şi lista 2 de produse, atunci şi smartphone-urile intră pe ea. În acest moment, în afară de Apple Watch, căştile AirPods, cele Beats şi HomePod ar putea să se trezească taxate extra, ducând la o creştere de preţ inevitabilă pentru Apple.

Şi Mac Mini-ul este afectat, plus o sumedenie de accesorii, precum tastaturi, mouși, încărcătoare şi chiar huse. Lucrurile merg şi mai departe, iar echipamentele de cercetare şi dezvoltare de la Apple vor fi lovite de aceleaşi măsuri. Ce vrea Trump să facă este să ceară bani în plus companiilor americane care îşi produc aparatele în China în loc să le realizeze local, creând locuri de muncă.

E o măsură păguboasă, pe care unii analişti o asociază deja cu încetinirea adoptării tehnologiei 5G spre exemplu.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×