Huawei se îndreaptă spre alte orizonturi după respingerea din SUA

3.087 ori
<b>Huawei se îndreaptă spre alte orizonturi după respingerea din SUA</b>Aflăm astăzi că cei de la Huawei au devenit oarecum resemnați privind boicotul din SUA, acolo unde operatorii au interzis la vânzarea produselor din zona smartphone, ba chiar și a celor de tip echipament telecom. Acum, compania se îndreaptă

În ultimele 24 de ore s-au precipitat semnificativ lucrurile pentru producătorii chinezi de telefoane, ZTE având o soartă şi mai crudă decât Huawei în State. Mai nou au interzis la cumpărat de componente de acolo, dar e pus în pericol şi accesul la serviciile şi aplicaţiile Google. Între timp Huawei pare a se fi resemnat şi se orientează spre alte pieţe.

Vă reamintesc că Huawei a avut interzis să îşi vândă telefoanele flagship Mate 10 prin operatorii din State la începutul acestui an şi recent li s-au pus beţe în roate şi la vânzarea de echipamente spre companii americane. În cadrul unei prezentări ţinute recent în China, reprezentanţii Huawei au subliniat direcţiile în care s-ar putea îndrepta compania pe viitor.

Inteligenţa artificială şi Internet of Things par două zone care merită abordate din plin, iar Statele Unite par să nu mai fie în vizorul chinezilor. Conform celor de la The New York Times, compania şi-a retras unele dintre proiecte şi chiar presiunea politică din State. Asta în condiţiile în care FCC-ul a votat recent pentru a limita vânzarea de produse telecom chinezeşti în SUA.

O declaraţie a lui Eric Xu, vicedirector al Huawei a arătat perfect cum stau lucrurile de fapt:

"Anumite lucruri nu îşi pot schimba cursul, în funcţie de dorinţele noastre. În cazul anumitor situaţii, când renunţi la ele te vei simţi mai uşurat". 

Oficialul ce pare resemnat a completat şi că firma se va axa pe Europa şi Asia. În ciuda acestei redirecţionări trebuie spus că SUA nu poate fi totuşi ignorată, fiind o piaţă trendsetter şi dând tonul tehnologiei globale. Huawei nu renunţă nici la planurile sale de a lansa un telefon 5G în 2019 şi echipamente 5G pentru toţi operatorii dispuşi să lucreze cu ei, fie ei şi americani.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×