ZTE şi SUA s-au împăcat! Producătorul chinez a ajuns la o înţelegere cu autorităţile americane

1.715 ori
<b>ZTE şi SUA s-au împăcat! Producătorul chinez a ajuns la o înţelegere cu autorităţile americane</b>Ultima lună a fost marcată și de către scandalul în care a fost implicată ZTE, asta ca urmare a încălcării embargoului impus de către SUA. Aflam faptul că firma chineză a livrat tehnologie către Iran asta în situația în care vorbim despre

După ce în ultima lună ZTE a devenit oaia neagră între producătorii de telefoane de pe glob, se pare că există lumină la capătul tunelului. Brandul iniţial banat în State ar fi reintrat în graţiile americanilor.

ZTE nu e chiar fitecine, având o valoare de 20 de miliarde de dolari pe piaţă, la ultima verificare. În plus sunt un nume foarte mare în zona echipamentelor telecom şi din ce am înţeles ocupau locul 4 în zona smartphone în State. Problema e că autorităţile din SUA le puseseră interdicţie la utilizarea lui Android şi a procesoarelor Qualcomm. Motivul? Au livrat tehnologie spre Iran şi Coreea de Nord, în ciuda unui embargo şi mai grav de atât nu şi-au penalizat angajaţii după ce au fost descoperite livrările.

Iniţial se discuta despre o interdicţie pe 7 ani de la componente americane, iar cei de la MediaTek au refuzat şi ei colaborarea cu ZTE, care nu mai avea alternative de cipseturi. Ei bine, Donald Trump începea să dea semne de bunăvoinţă în ultima săptămână, după discuţii cu oficiali chinezi, iar acum aflăm că interdicţia va fi ridicată. ZTE poate cumpăra componentele necesare de la americani, dar trebuie să facă schimbări mari de management şi să plătească amenzi uriaşe.

Iniţial ZTE fusese amendată cu 900 de milioane de dolari pentru încălcarea de embargo şi în ciuda faptului că a plătit amenda, nu a penalizat financiar cei 35 de angajaţi vinovaţi. Urmează să fie formulată o nouă înţelegere între statul american şi compania chineză, stabilind un precedent care face nume ca Huawei, Lenovo sau chiar şi Xiaomi să răsufle uşurate. Recent aflasem că ZTE îşi închisese activitatea operaţională şi soarta să era sub semnul întrebării. Acum lucrurile par să fi revenit la normal.

Probabil că politicienii chinezi au reamintit lui Trump de trilioanele de dolari datorate.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×