Apple plăteşte 25 de milioane de dolari pentru răscumpărarea unor brevete controversate legate de Cover Flow, şi Time Machine

Autor:  | Publicat în:  Apple  iOS 854 ori
<b>Apple plăteşte 25 de milioane de dolari pentru răscumpărarea unor brevete controversate legate de Cover Flow, şi Time Machine</b>Apple a fost nevoită recent să plătească 25 de milioane de dolari pentru a răscumpăra o serie de brevete controversate, ce au dus la procese în ultimii ani. Compania care a făcut plângerea a fost Mirror World Technologies, filială a Network-1 Technologies

Apple a fost nevoită recent să plătească 25 de milioane de dolari pentru a răscumpăra o serie de brevete controversate, ce au dus la procese în ultimii ani. Compania care a făcut plângerea a fost Mirror World Technologies, filială a Network-1 Technologies.

Unul din brevete datează din 1999 şi are legătură cu un "sistem care stochează documente într-un flux ordonat cronologic", în stilul lui Apple Cover Flow sau Time Machine. După ce a ajuns la o înţelegere cu compania ce a pornit procesul, Apple s-a obligat să plătească 25 de milioane de dolari celor de la Network-1. Se pare că firma din Cupertino avea drept asupra brevetelor totuşi, dar proprietatea expiră în acest an.

Tehnologiile detaliate de brevete au fost create folosind invenţiile unui profesor de la Yale, David Gelernter pe numele său. El şi studentul Eric Freeman au creat conceptul de bază pentru Time Machine şi Cover Flow în 1996. Apoi au fondat compania Mirror Worlds LLC, care a pornit lupta cu Apple pentru brevete. În 2010 pornea un proces având suma de 625 de milioane de dolari ca miză, iar cu un an mai târziu Apple câştiga.

Acum e rândul lui Mirror Worlds să câştige (firma cumpărata între timp de Network-1), după ce a obţinut şi 4.6 milioane de dolari de la Microsoft pentru acelaşi brevet.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×