Apple primeşte brevetul pentru o reţea de socializare spontană

685 ori
<b>Apple primeşte brevetul pentru o reţea de socializare spontană</b>Biroul SUA de Brevete şi Trademark-uri a publicat ieri un brevet foarte interesant, ce face referire la o reţea de socializare Apple, care operează la nivel de grupare de stiluri de viaţă. Se zvoneşte de ceva vreme ca Apple va intra &icirc;n zona...

Biroul SUA de Brevete şi Trademark-uri a publicat ieri un brevet foarte interesant, ce face referire la o reţea de socializare Apple, care operează la nivel de grupare de stiluri de viaţă. Se zvoneşte de ceva vreme ca Apple va intra în zona reţelelor de socializare şi iată şi o dovadă în această privinţă.

E drept că au existat şi eşecuri în această zonă, Google+ fiind un exemplu şi dacă îmi amintesc bine parcă şi Microsoft a lansat un proiect de genul, care a dispărut rapid. Ce face Apple diferit? Ei bine, pe Facebook de exemplu lumea nu postează informaţii despre rutine, despre mersul la muncă cu autobuzul în fiecare zi sau stilul de viaţă.

Invenţia Apple se axează chiar pe acest aspect, al rutinelor grupurilor de oameni formate spontan. În funcţie de traseul persoanei şi istoricul sau de activităţi, un "stil de viaţă" este stabilit pentru un utilizator şi se dă un sens locaţiei sale. Un grup social se poate forma spontan, din oamenii care se afla într-un food lounge la mall sau în acelaşi magazin.

Reţea de socializare Apple

Astfel se creează grupuri de socializare anonime şi sunt încurajaţi oamenii să socializeze. Grupurile sociale se creează în funcţie de activităţi şi interese comune. Odată ce o persoană se alătura grupului, ea poate face postari, partaja informaţii şi comunica cu alţi membri. Conform brevetului este înregistrat istoricul de căutări web al utilizatorului şi istoricul de comunicaţii şi aplicaţii folosite pentru a crea un profil competent.

Personal îmi sună a targetare vândută companiilor de dulciuri, sucuri, haine, mâncare etc...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×