Apple rămâne fără 5G? Qualcomm şi Samsung resping licitaţia Apple pentru cipurile 5G

1.993 ori
<b>Apple rămâne fără 5G? Qualcomm şi Samsung resping licitaţia Apple pentru cipurile 5G</b>Apple pare să aibă tot mai multe dificultăţi în a îşi începe lucrul la primele terminale 5G. De la publicaţia taiwaneză "Electronic Times" aflăm că firma din Cupertino a avut licitația respinsă de Qualcomm şi Samsung

Apple pare să aibă tot mai multe dificultăţi în a îşi începe lucrul la primele terminale 5G. De la publicaţia taiwaneză "Electronic Times" aflăm că firma din Cupertino a avut licitația respinsă de Qualcomm şi Samsung. E vorba despre intenţia a cumpăra cipuri baseband de la Qualcomm şi Samsung Electronics. Ambele firme au spus "pas" la oferta Apple.

Creatorul de iDevice-uri şi Qualcomm se află într-o dispută deja de câţiva ani, pe bază de brevete şi taxe neplătite. Pe de altă parte Samsung era în relaţii OK cu Apple, după ce s-au stins ecourile scandalurilor de copiere şi procesele aferente. Problema sud coreenilor e că nu pot produce destule unităţi Samsung Modem 5100 şi cipuri aferente pentru a mulţumi pe toată lumea.

Samsung are o poziţie de forţă acum în negocierea cu Apple, iar dacă acceptă până la urma colaborarea cu firma din Cupertino, preţurile vor fi mari şi termenii vor fi duri. Şi Huawei mai produce în masă cipuri 5G, dar Apple cu siguranţă nu vrea să îşi ia tehnologia de acolo. Chiar dacă prin absurd cele două entităţi ajung la o înţelegere, autorităţile din SUA au interzis deja cipurile 5G Huawei în State, deci pică şi aceasta variantă.

Intel mai era un candidat, dar nu a progresat prea bine cu cipurile sale 5G. Qualcomm e cea mai logică alegere, mai ales că e şi firmă americană, ca Apple. Este şi perspectiva unor cipuri proprii Apple realizate in house, dar e nevoie de luni bune de dezvoltare, poate chiar ani şi gigantul ar pierde trenul 5G. Cel mai devreme vedem un iPhone 5G în toamna lui 2020.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×