Primele modemuri 5G Apple vor debuta abia în 2025; Până atunci vor fi utilizate soluțiile Qualcomm

608 ori
<b>Primele modemuri 5G Apple vor debuta abia în 2025; Până atunci vor fi utilizate soluțiile Qualcomm</b>Astăzi pe seama unui raport proaspăt publicat de către The Information aflăm detalii despre planurile Apple de viitor și mai precis despre cele care privesc modemurile 5G. Descoperim astfel că gigantul din Cupertino ar urma

Astăzi pe seama unui raport proaspăt publicat de către The Information aflăm detalii despre planurile Apple de viitor și mai precis despre cele care privesc modemurile 5G. Descoperim astfel că gigantul din Cupertino ar urma să finalizeze propriile modemuri 5G abia în 2025, urmând ca până atunci să folosească soluțiile puse la dispoziție de către Qualcomm acum că cele două părți și-au încheiat disputele legale.

Un contract de licențiere pe o durată de 6 ani a fost încheiat între Apple și Qualcomm, contract ce implică printre altele și furnizarea de cipset-uri pentru iPhone-uri. Motivul pentru care dintr-o dată Apple a fost nevoită să se împace cu Qualcomm a fost acela că eforturile de a dezvolta un modem 5G împreună cu Intel au fost în zadar, Intel renunțând ulterior la dezvoltarea de soluții 5G pentru smartphone-uri. 

Performanța oferită de către modemurile Intel nu s-ar fi ridicat la nivelul așteptat de către Apple, moment în care firma din Cupertino a realizat că nu va putea aduce iPhone-uri 5G pe piață atât de rapid continuând cu Intel alături. Revenind la știrea de astăzi, abia în 2025 sau poate 2026 vom vedea primul iPhone cu modem Apple 5G la bord, până atunci urmând a fi utilizate soluții Qualcomm.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×