Apple şi Samsung date în judecată pentru radiaţia emisă de telefoanele lor; Iată ce modele sunt menţionate

16.891 ori
<b>Apple şi Samsung date în judecată pentru radiaţia emisă de telefoanele lor; Iată ce modele sunt menţionate</b>În aceste zile se vorbeşte foarte mult despre radiaţii, antene 5G şi efectele asupra sănătăţii umane. Ce e menţionat mai rar este efectul telefoanelor mobile de la diferiţi producători asupra corpului uman

În aceste zile se vorbeşte foarte mult despre radiaţii, antene 5G şi efectele asupra sănătăţii umane. Ce e menţionat mai rar este efectul telefoanelor mobile de la diferiţi producători asupra corpului uman. O firmă de avocatură din Chicago, Fegan Scott a dat în judecată Apple şi Samsung pentru radiaţiile emise de telefoanele lor. Aflaţi modelele afectate mai jos.

Avocaţii citează studii independente care indică faptul că nivelul de radiaţii generat de frecvenţele radio ale telefoanelor depăşesc limitele federale legale cu mult. Procesul îşi are bazele puse încă din luna august, când publicaţia The Chicago Tribune pornea o investigaţie pe această temă. Ziarul a angajat un laborator cu acreditări oficiale pentru a testa telefoane mobile celebre respectând un ghid federal.

Radiatii iPhone

S-a descoperit că iPhone-urile emit radiaţii peste limita legală. Apple a negat tot şi afirmă oficial că testele nu au fost precise din cauza unui setup care nu corespunde cu procedurile oficiale, cele FCC. Pe listă apare iPhone 7, dar şi iPhone 8, iPhone XR, Galaxy S8, Galaxy S9 şi Galaxy S10. FCC a promis că va porni propria investigaţie. Testele din laborator au fost făcut la distanţe cuprinse între zero şi 10 milimetri între telefon şi capul utilizatorului.

Avocaţii Fegan Scott insistă că testele laboratorului lor seamănă mai mult cu condiţiile de utilizare din viaţa reală, decât condiţiile puse de Apple şi FCC. Apple a făcut teste de la 5 mm, nu de la zero sau 2 mm. Cine ţine telefonul la 5 mm de cap mereu când îl foloseşte? Mai trebuie spus şi că laboratorul contractat de Chicago Tribune a făcut testele în situaţii de "cel mai rău caz", în care telefonul are semnal scăzut şi energie maximă, radiaţie maximă pentru a încerca să îl prindă.

Apple recomandă celor îngrijoraţi de radiaţie să treacă la hands free...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×