Aventurile unui “Mobilissimo” În ziua 1 a MWC: Conferința LG, Xperia Play, tableta Samsung și... omul cu arma!

Autor:  | Publicat în:  Editorial 2.375 ori
<b>Aventurile unui &ldquo;Mobilissimo” În ziua 1 a MWC: Conferința LG, Xperia Play, tableta Samsung și... omul cu arma!</b>Rupt de oboseală, pentru că m-am culcat pe la 4 dimineața, m-am trezit devreme ca să ajung la conferința LG. Nu pot să nu-i felicit pe organizatorii MWC pt organizare, poate că nu ei ci LG a gândit să pună oameni cu pancarde și să indice locul...

Rupt de oboseală, pentru că m-am culcat pe la 4 dimineața, m-am trezit devreme ca să ajung la conferința LG. Nu pot să nu-i felicit pe organizatorii MWC pt organizare, poate că nu ei ci LG a gândit să pună oameni cu pancarde și să indice locul unde va avea loc conferință.

 
Până acum niciodată nu a trebuit să mă întorc din drum de când sunt în Barcelona. Adevărul e că peste tot în oraș sunt tot felul de indicatoare care te îndruma în toate direcțiile. Chiar mă gândeam că Barcelona e foarte human-friendly, adică e cumva făcut pentru toți oamenii și pentru cei care merg cu bicicleta și pentru cei care merg cu mașina, autobuzul, pe jos etc. Apropo de biciclete, am văzut o parcare pentru acestea și m-am gândit că sunt gratuite.

 
Ele sunt și nu sunt. Primăria îți eliberează un card cu care poți dezactiva sistemul de prindere al bicicletei, dacă anual le plătești o anumită sumă. Nu am aflat cât dar probabil nu e o sumă mare. Din punctul ăsta de vedere în Helsinki e mai bine, fiindcă acolo ajunge să bagi o monedă când iei bicicletă și să îți iei moneda înapoi când o parchezi.

Biciclete in Barcelona

 
Am găsit și centre de închiriere unde constă 5 euro pe zi să închiriezi o bicicletă (asta fiindcă era lângă clădirea unde avea loc conferința LG). La conferința totul a mers ca pe roate. M-am întâlnit și cu băieții de la Softpedia (sper să nu greșesc) și am stat puțin de vorba înainte să intrăm. Acolo ne-am întâlnit și cu domnișoara Daniela Preduț, de la LG România și ea ne-a însoțit la conferință. Prima lovitură a fost când am văzut cameramanii folosind aparate de dimensiuni mari, care s-au pus în mijlocul sălii și au acoperit destul de mult din imagine.
 
Nu prea am avut ce să facem așa că am început să ne mutăm de colo-colo ca să putem face și noi câteva fotografii. De aici se vede deja că organizarea nu a fost la nivelul evenimentului. Prezentarea a început în forță, chiar eram curioși, probabil vrând nevrând am comparat conferință cu prezentarea celor de la Samsung. Culmea, când a început să vorbească directorul de LG despre obiectivele companiei, acestea semănau izbitor cu obiectivele celor de la Samsung. Totuși trebuie să menționez o diferență majoră și anume funcțiile 3D. La aspectul 3D nu a mai fost nimic în comun cu Samsung fiindcă această companie nu avea așa ceva printre priorități.

LG Optimus 3D

 
Lumea a apreciat această diferență majoră, dar când oficialul LG a afirmat că în 2011 va fi războiul tabletelor, atunci destul de mulți nu au reușit să se abțină să nu râdă, din cauză că am auzit același lucru cu o zi înainte, la prezentarea celor de la Samsung. Nu vreau să scriu de rău despre LG, dar au prezentat niște clipuri video foarte naive, sincer. Nu sunt specialist dar să prezinți un produs revoluționar adică device care filmează 3D cu asemenea clipuri mi se pare incompetenta. Colac peste pupăză nici sunetul nu era sincronizat cu imaginea și lumea a cam început să șușotească și să nu mai fie chiar așa de serioasă și concentrată.

 
Probabil că atitudinea publicului a influențat și ceea ce a urmat. Prezentatorul nu mai avea acea putere de convingere că la început, deși el prezența un produs cât se poate de bun și chiar cred că LG are produse foarte bun în acest an. A urmat prezentarea lui Optimus Pad. Din nefericire pentru cei de la LG, oficialii au ales să ne facă o demonstrație live. Tuturor le este frică de prezentările live, probabil și bossului de la Microsoft pentru că și el a pățit-o.
 
Nici LG nu a scăpat și probabil că vor rămâne șocați multă vreme pentru ce au pățit. Demonstrația live constă în a suna pe cineva de pe tableta. Asta s-a și întâmplat, dar persoana de la celălalt capăt al firului putea fi văzută dar nu și auzită. Tipul s-a scuzat și a spus că au făcut 20 de probe înainte și totuși... Acum iar pot să devin spiritual și să repet "Ce trebuie să se întâmple, aproape sigur se va întâmpla". Probabil că asta a fost cireașă de pe tort. Nu cred că LG va pierde clienți din acesta cauză, dar sigur nu ajută la consolidarea imaginii de competitor serios pe piața de mobile din 2011 așa cum spuneau ei că vor fi.
 
O mică observație pe care trebuie să o fac este faptul că la conferința Samsung, care a fost cu o zi înaintea celei de la LG, în câteva ore am fost serviți cu toate specialitățile spaniole, iar la LG am primit doar apă plată. Aici nu-i mai putem acuza de plagiat pe cei de la LG:) Am ieșit de la conferința și ne-am îndreptat spre expoziție pentru a filma device-urile tocmai lansate. A fost o înghesuială de nedescris dar totuși am reușit să filmez prezentarea tabletei făcută de un angajat LG. Tipul a fost de nota 10, mi-a plăcut foarte mult atitudinea lui și felul în care a prezentat produsul.

Eu personal nu prea sunt împăcat cu ideea de 3D. Am fost impresionat de ce am văzut, se vede foarte bine conținuturile media pe LG Optimus 3D, dar sincer după ce m-am uitat mai mult la ecran în modul 3D m-a cam luat o mică durere de ochi. Repet, e doar impresia personală. și din câte se poate vedea deja și oamenii din presă au început să filmeze în 3D. Am filmat și prezentarea lui LG Optimus 3D tot cu ajutorul unui angajat. Mă bucur în continuare foarte mult ca oamenii nu te refuza și te ajută la MWC. Mă gândesc că atâta timp cât vrei să îți faci treaba și nu ai de gând să le pui bețe în roate totul este OK.
 
Tot ce trebuie eu să fac este să filmez și să fotografiez telefoanele care îmi sunt cerute din redacția Mobilissimo și așa că asta am și făcut. M-am dus la Sony Ericsson. între timp a început ploaia, nu aveam umbrela și nu eram pregătit pentru astfel de condiții meteo. încă odată organizatorii au demonstrat că înțeleg ce înseamnă un congres mondial. Nimic nu este lăsat a voia întâmplării, nici măcar ploaia. Am primit umbrele la ieșire imediat ce a început să picure. Nu era înghesuială, nu era învălmășeală și asta pentru că aproape la toate ieșirile primeai umbrela.

MWC 2011 Mobilissimo

Umbrela MWC

 
Am rămas surprins nu de faptul că am primit ci de faptul că a primit toată lumea... asta a fost incredibil având în vedere că la expoziție sunt mii de persoane. Am ajuns deci fără să mă ud la standul Sony Ericsson. Aici am văzut un stand foarte bine pus la punct și băieții au fost foarte săritori în a mă ajuta să filmez și să fotografiez telefoanele. Am remarcat faptul că angajații de la diferitele firme au foarte bine trasate sarcinile. Dacă am rugat pe cineva să-mi prezinte un telefon, mai întâi am fost întrebat ce model vreau să filmez și dacă cumva nu era domeniul acelei persoane, era chemat un alt reprezentant și acela făcea prezentarea. O altă dovadă de profesionalism: munca în echipă.

Standul Sony Ericsson MWC 2011

 
Mi-au plăcut foarte mult și modelele Sony Ericsson Xperia, dar sincer am cam rămas cu gândul la Samsung Galaxy S2. Adevărul este că Sony are niște ecrane bestiale și acestea folosesc și tehnologie Bravia care oferă un plus de contrast și claritate a imaginii. După ce am terminat cu filmările la Sony m-am întors la Samsung pentru un hands-on cu tableta Galaxy Tab 10.1

 
Am fost impresionat când am pus mâna pe acest terminal. El este foarte ușor, subțire, ergonomic. Nu știu ce să spun celor care acuza Samsung că împrumuta trăsături de design de la Apple. Tot ce pot să fac e să mă bucur că Samsung a creat un produs care îmi place foarte mult, chiar mai mult decât iPad, dar e doar prima impresie deci să nu o luați de bună.
 
Cam aceasta a fost prima zi la MWC și e doar începutul. Ce mă deranjează un pic e accesul la Internet. Dacă nu vii la media center nu prea ai șanse să trimiți ceva și aici e cam mare înghesuiala. Oamenii preferă să-și lase laptopurile pe mese și să plece decât să-și piardă locul. Dar am observat că nici asta nu ține. O tipă care stătea vis-a-vis de mine a făcut această mișcare adică și-a lăsat laptopul pe masă, geantă pe scaun, și totuși a venit o persoană care s-a pus pe locul ei, i-a scos cablu de rețea din laptop și a început să lucreze spunând că atâta timp cât ea nu este aici nu are nevoie de internet... Poți să spui că nu avea dreptate? Totuși poate tipa tocmai trimitea niște poze...

Oameni de la MWC

 
Deși internetul e pe cablu totuși merge foarte greu, abia apuc să încarc 1-2 filmări în jur de 5-10 minute în aproximativ 2 ore. Suntem anunțați foarte politicos că centrul de presă se închide peste 15 minute, la ora 19 și să fim amabili să plecăm fără să ne uităm ceva pe aici așa că mă conformez și încep să îmi strâng lucrurile.
 
Noapte bună!
 
Așa am crezut eu că o să termin articolul, dar m-au așteptat încă 2 surprize. La ieșire am văzut un soldat într-o uniformă care nu semăna cu ce am văzut până atunci și parcă ținea ceva în mâna îndreptat către cei care ieșeau. Fiind destul de întuneric am presupus că are ceva dispozitiv de controlat legitimațiile, așa cum mai sunt și în alte locuri în interiorul expoziției. După ce m-am apropiat mai mult de el am observat că avea o mitralieră simbolică confecționată din telefoane mobile.

Soldat cu arma din telefoane.

 
M-am gândit că tipul protestează și l-am întrebat de ce protestează. Răspunsul e în filmuleț. Am trecut mai departe și foarte amabilă o tipă îmi întinde o carte poștală sau cel puțin așa părea și când mă uit văd că de fapt aceasta conținea niște reclame la escorte sau cu alte cuvinte dame de companie. Cum nu am buget alocat pentru astfel de activități, am făcut o poză cu fluturașul și am mers mai departe.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×