Avertisment final pentru Romania si Bulgaria in legatura cu numarul de urgenta 112

1.152 ori
<b>Avertisment final pentru Romania si Bulgaria in legatura cu numarul de urgenta 112</b>Intr-o noua runda de proceduri in cadrul procesului de infringement, Comisia Europeana a decis sa trimita o ultima avertizare Romaniei si Bulgariei in legatura cu functionarea numarului unic de urgenta 112. Urmatorul pas ar fi prezentarea la Curtea...

Intr-o noua runda de proceduri in cadrul procesului de infringement, Comisia Europeana a decis sa trimita o ultima avertizare Romaniei si Bulgariei in legatura cu functionarea numarului unic de urgenta 112. Urmatorul pas ar fi prezentarea la Curtea Europeana de Justitie.

Intre timp, 2 astfel de probleme similare au fost rezolvate in Finlanda, dupa amendamente legislative nationale. Autoritatile UE doresc ca in Romania si Bulgaria numarul unic de urgenta si serviciul asociat acestuia sa functioneze fara probleme si sa asigure siguranta cetatenilor. Ca urmare, victimele ar trebui imediat localizate in clipa in care formeaza 112 de pe telefonul lor.

Legislatia europeana stabileste 2 reguli clare: serviciile de apelare in regim de urgenta sunt gratuite, iar operatorii de telefonie trebuie sa furnizeze informatii despre adresa apelantului si sa le prezinte autoritatilor cat mai rapid, fie ca e vorba de un numar de telefon fix sau mobil. Bulgaria este amenintata cu sanctiuni deoarece 112 nu este inca disponibil in toata tara, in vreme ce in Romania operatorii nu colaboreaza cu autoritatile pentru a le oferi date despre victime. Datele persoanelor care apeleaza 112 nu sunt disponibile pentru autoritati nici in alte 4 state membre: Italia, Lituania, Olanda si Slovacia.

Procedura de infringement a fost recent suspendata pentru Polonia, care a inceput sa puna noile reglementari in practica.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×