Comisia Europeană are o nouă abordare pentru renunţarea la tarifele de roaming în UE în 2017

1.262 ori
<b>Comisia Europeană are o nouă abordare pentru renunţarea la tarifele de roaming în UE în 2017</b>Continuă discuţiile la nivelul Comisiei Europene cu privire la renunţarea la roaming începând de anul viitor şi au început să apară şi linii clare ale strategiei adoptate în perioada următoare. Regulile şi reglementările au fost revizuite, Jean Claude..

Continuă discuţiile la nivelul Comisiei Europene cu privire la renunţarea la roaming începând de anul viitor şi au început să apară şi linii clare ale strategiei adoptate în perioada următoare. Regulile şi reglementările au fost revizuite, Jean Claude Juncker, preşedinte al Comisiei prezentând varianta lor finală în această săptămână.

S-a clarificat în sfârşit aspectul "limitare" şi anume că nu vor exista limitări de timp sau volum impuse clienţilor operatorilor, atunci când folosesc serviciile pe teritoriul UE. Există şi un mecanism de protejare a operatorilor contra eventualelor abuzuri. Va fi pus în aplicaţie un "principiu de rezidenţă" sau stabilire a clientului în una din ţările membre UE.

Ce e cert e că Andrus Ansip, vicepreşedinte al Digital Single Market în cadrul Comisiei a declarat că:

Parlamentul şi Consiliul au fost de de acord cu propunerea de pune capăt tarifării roamingului pentru călătorii din UE. Vom asigura preţuri scăzute pentru toţi utilizatorii de pe teritoriu european, pentru a utiliza serviciile de telefonie la maximum.

Rămâne în continuare termenul limită de 15 iunie 2017 pentru toate persoanele care călătoresc periodic în UE, iar acest termen semnalează sfârșitul suprataxării pentru roaming. Se discută şi despre reglementări legate de utilizarea unei cartele SIM a statului membru în care rezidează utilizatorul şi care să poată fi folosită fără probleme şi in alte ţări din UE.

Propunerea în formă finală va fi adoptată pe 15 decembrie, după aprobările regulatorilor. Pentru a evita abuzul de aceste servicii, există următoarele mecanisme:

Operatorii pot verifica modurile de utilizare pentru a evita abuzul de servicii Roam like at Home. Se va observa dacă se face trafic mai mare în roaming decât în ţară, inactivitatea lungă a unui SIM, sau utilizarea de multiple cartele SIM în roaming. În astfel de cazuri utilizatorii vor fi alertaţi legat de abuz şi vor fi suprataxaţi, în limite decente totuşi.

Există şi "condiţii excepţionale", ce au de-a face cu permisiuni din partea autorităţilor de reglementare din fiecare ţară pentru a aplica temporar suprataxe, dacă e ameninţat business-ul local al operatorului.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×