Tizen nu e deloc Zen: companiile înscrise în Alianţa Tizen scad la număr de la 10 la 4

1.206 ori
<b>Tizen nu e deloc Zen: companiile înscrise în Alianţa Tizen scad la număr de la 10 la 4</b>Samsung a venit acum o perioadă de timp și cu Tizen OS, un sistem de operare ce a ajuns pe câteva smartphone-uri din zona entry-level. În vreme ce există unele zvonuri ce afirmă că producătorul sud-coreean va lansa noi astfel de terminale, iată că astăzi

Samsung se confruntă cu o nouă situaţie neplăcută legată de un proiect propriu software, de această dată Tizen. După ce Bada OS s-a dovedit a fi un eşec, acum şi Tizen pare a începe să se destrame, după ce Alianţa asociată acestei platforme a pierdut un număr mare de membri.

Astfel, de la 10 membri s-a ajuns la 4 mai nou. Tizen Alliance a fost fondată de către Samsung şi Intel, iar la început erau peste 10 membri în comitetul de conducere şi mult entuziasm asociat OS-ului. Dacă pe telefoane a activat destul de modest sistemul de operare, el a ajuns mai degrabă pe ceasuri şi televizore în mainstream. Companiile care s-au retras din alianţa includ Huawei, Orange, KT şi NTT DoComo, plus Fujitsu.

Au rămas în schimb Samsung, Intel, SK Telecom şi LG U+. Reţineţi totuşi că acele firme care nu mai fac parte din conducere rămân în capacitatea de "sfătuitori" asociaţi organizaţiei. Tizen debuta în 2012, sub tutela Samsung şi Intel, că o alternativă la sistemele de operare moderne de pe terminalele mobile.

Ideea era de a conecta telefoane, tablete, ceasuri, televizoare şi maşini, toate cu Linux în fundal. NEC a dat stingerea în 2014, fiind prima care a părăsit alianţă. Motivul pentru care Huawei a încheiat colaborarea are de-a face cu faptul că a dezvoltat propriul OS pentru Internet of Things, lansat anul trecut. Nici Intel nu e mulţumită de acest proiect, schimbând managerul de 4 ori în cadrul său.

Să fie acesta începutul sfârşitului pentru Tizen?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×