Bluetooth 3.0 e oficial, utilizeaza Wi-Fi pentru transferurile solicitante

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.179 ori
<b>Bluetooth 3.0 e oficial, utilizeaza Wi-Fi pentru transferurile solicitante</b>Bluetooth Special Interest Group a lansat ieri cea de-a treia generatie de specificatie Bluetooth, cunoscuta oficial drept Bluetooth 3.0 + HS (High Speed). Noua specificatie foloseste si conexiunea Wi-Fi, prezenta de obicei pe terminale care suporta...

Bluetooth Special Interest Group a lansat ieri cea de-a treia generatie de specificatie Bluetooth, cunoscuta oficial drept Bluetooth 3.0 + HS (High Speed).

Noua specificatie foloseste si conexiunea Wi-Fi, prezenta de obicei pe terminale care suporta Bluetooth, pentru a usura transferurile efectuate prin Bluetooth 3.0. Teoretic, puteti obtine un bonus de viteza a transferului de pana la 24 Mbps, datorita conexiunii 802.11g, economisind si energie electrica prin folosirea lui WiFi plus Bluetooth, versus Bluetooth singular.

Special Interest Group afirma ca acest format va fi folosit pentru a transfera continuturi video HD de pe camere video cu suport wireless sau pentru a trimite fisiere de mari dimensiuni de pe un telefon mobil pe altul. Noua tehnologie permite handseturilor sa creeze simultan conexiuni WiFi si Bluetooth intre ele, pentru o rata de transfer mai buna.

Chipseturile cu suport Bluetooth 3.0 vor fi integrate in produsele care vor sosi pe piata catre finalul lui 2009.

[Via: Gsmdome.com]

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×