Bomba pe piata smartphone-urilor: HP cumpara Palm! Companiile chinezesti interesate rateaza tranzactia...

1.329 ori
<b>Bomba pe piata smartphone-urilor: HP cumpara Palm! Companiile chinezesti interesate rateaza tranzactia...</b>Blogul oficial Palm anunta astazi pe un ton nonsalat si aparent detasat ca firma care a creat modelele Treo si platforma webOS va fuziona cu "un o micuta companie din zona", pe numele sau HP. Da, ati inteles bine... Palm va fi cumparata de catre HP,...

Blogul oficial Palm anunta astazi pe un ton nonsalat si aparent detasat ca firma care a creat modelele Treo si platforma webOS va fuziona cu "un o micuta companie din zona", pe numele sau HP. Da, ati inteles bine... Palm va fi cumparata de catre HP, pentru 1.2 miliarde de dolari.

Tranzactia va fi incheiata pana la finalul lunii iulie, conform oficialilor Hewlett-Packard. Aceasta intelegere va propulsa din nou HP printre numele mari de pe piata producatorilor de smartphone-uri, mai ales daca avem in vedere lipsa de succes a modelelor iPaq. In plus, Palm va veni la pachet cu numeroase patente si tehnologii foarte utile, cum ar fi cele care permit economisirea de energie electrica.

Palm va avea numai de beneficiat in urma acestei tranzactii, in special daca luam in calcul puterea de distributie a gigantului HP. Desi Palm avea o prezenta mai puternica pe piata smartphone-urilor, in comparatie cu HP, creatorul seriei Treo nu a reusit sa se ridice la inaltimea rivalilor de la Apple sau RIM (BlackBerry). Inainte de aceasta achizitie, Palm inregistrase 11 trimestre consecutive de pierderi.

Va reamintim ca in prealabil sa zvonise ca Palm ar avea cumparatori ca Lenovo, HTC, Huawei sau ZTE gata sa intervina pentru a licita, dar iata ca brandul ramane pe teritoriu american, deocamdata.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×