Bubă mare În Android! NY Times descoperă cum poți să Îți pierzi fotografiile personale și să ajungă pe web!

2.021 ori
<b>Bubă mare În Android! NY Times descoperă cum poți să Îți pierzi fotografiile personale și să ajungă pe web!</b>Cei de la New York Times sunt puși pe fapte mari, astfel că după ce au descoperit o gaură de securitate în iOS, care permitea unei aplicații să copieze toată galeria foto a unui utilizator, acum au găsit un bug omolog în Android. De această...

Cei de la New York Times sunt puși pe fapte mari, astfel că după ce au descoperit o gaură de securitate în iOS, care permitea unei aplicații să copieze toată galeria foto a unui utilizator, acum au găsit un bug omolog în Android. De această dată problema este puțin mai gravă, deoarece aplicația Android creată de Times ca momeală nu numai că fură pozele utilizatorului, ci le și postează pe un site.

Redactorii ziarului american au creat o aplicație simplă, care cerea în fereastra de permisiuni doar funcții de bază și nici măcar nu menționa accesarea fotografiilor utilizatorului. Apoi softul accesa fără permisiune toate fotografiile din galerie și le posta pe un website special creat și asta fără ca măcar utilizatorul să știe. Cei de la The Verge au preluat cazul și au contactat Google cu privire la problemă, iar răspunsul primit a fost "e un feature și nu un bug", cea mai veche glumă din industria dezvoltării software.

Google afirma că Android este creat în așa fel încât să fie ușor să accesezi fișierele de pe terminal, cam la fel de ușor ca accesarea lor pe un PC. Totuși, acum că gigantul motoarelor de căutare a pus în sfârșit un gardian de malware în Android Market m-aș fi așteptat ca astfel de probleme să dispară. Ce părere aveți despre această problemă și e justificată atitudinea relaxată a Google?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×