Butonul Home al lui Samsung Galaxy S8 se mişcă uşor, pentru a evita fenomenul de "burn-in"

Autor:  | Publicat în:  Samsung 5.819 ori
<b>Butonul Home al lui Samsung Galaxy S8 se mişcă uşor, pentru a evita fenomenul de "burn-in"</b>Pentru că sud-coreenii de la Samsung au decis să renunțe la butonul home fizic marcă a seriei Galaxy S, acum avem parte de unul virtual cu 3D Touch care dispune de o funcție interesantă. Se pare că acest buton always-on se mișcă ușor pentru a fi evitat

O schimbare majoră a lui Samsung Galaxy S8 faţă de predecesorii săi e faptul că nu are buton fizic şi nici butoane capacitive, înlocuite cu butoane virtuale. Cel Home oferă şi feedback haptic şi aparent are un atribut descoperit recent: se mişcă uşor în cadrul secţiunii sale de ecran.

Miscare buton home Galaxy S8

Cei de la GalaxyClub.nl au observat acest lucru lipind câteva foi în zona acelui buton şi observând o uşoară deplasare a sa. Simbolul se mişcă în dreapta și stânga pentru a evita fenomenul de "burn in", asociat unor ecrane. E mai degrabă asociat cu monitoarele CRT vechi şi apare când o imagine stă prea mult pe ecran, creând un fel de "imagine-fantomă" pe acel panou.

Miscare buton home Galaxy S8

De la acea idee s-au inspirat şi screensaverele, create pentru a schimba pixelii de pe display şi a împiedica imaginile statice să fie afişate prea mult timp. Ecranele OLED încă au această problemă, se pare, cel mai des întâlnită la smartwatch-urile moderne. Ele trebuie să afişeze un watchface o perioadă lungă şi de aici necazul.

Miscare buton home Galaxy S8

Pe Android Wear s-a implementat o protecţie anti burn in, care face ca interfaţa să se mişte câte puţin pentru a împiedica apariţia problemelor. Astfel se explică şi uşoară mişcare a butonului Home de pe S8, pentru a evita acel fenomen neplăcut.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×