Butonul Home al lui Samsung Galaxy S8 se mişcă uşor, pentru a evita fenomenul de "burn-in"

Autor:  | Publicat în:  Samsung 5.647 ori
<b>Butonul Home al lui Samsung Galaxy S8 se mişcă uşor, pentru a evita fenomenul de "burn-in"</b>Pentru că sud-coreenii de la Samsung au decis să renunțe la butonul home fizic marcă a seriei Galaxy S, acum avem parte de unul virtual cu 3D Touch care dispune de o funcție interesantă. Se pare că acest buton always-on se mișcă ușor pentru a fi evitat

O schimbare majoră a lui Samsung Galaxy S8 faţă de predecesorii săi e faptul că nu are buton fizic şi nici butoane capacitive, înlocuite cu butoane virtuale. Cel Home oferă şi feedback haptic şi aparent are un atribut descoperit recent: se mişcă uşor în cadrul secţiunii sale de ecran.

Miscare buton home Galaxy S8

Cei de la GalaxyClub.nl au observat acest lucru lipind câteva foi în zona acelui buton şi observând o uşoară deplasare a sa. Simbolul se mişcă în dreapta și stânga pentru a evita fenomenul de "burn in", asociat unor ecrane. E mai degrabă asociat cu monitoarele CRT vechi şi apare când o imagine stă prea mult pe ecran, creând un fel de "imagine-fantomă" pe acel panou.

Miscare buton home Galaxy S8

De la acea idee s-au inspirat şi screensaverele, create pentru a schimba pixelii de pe display şi a împiedica imaginile statice să fie afişate prea mult timp. Ecranele OLED încă au această problemă, se pare, cel mai des întâlnită la smartwatch-urile moderne. Ele trebuie să afişeze un watchface o perioadă lungă şi de aici necazul.

Miscare buton home Galaxy S8

Pe Android Wear s-a implementat o protecţie anti burn in, care face ca interfaţa să se mişte câte puţin pentru a împiedica apariţia problemelor. Astfel se explică şi uşoară mişcare a butonului Home de pe S8, pentru a evita acel fenomen neplăcut.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×