Captură nocturnă cu un telefon Android? Uită de asta, e doar un virus, care te taxează cu mulți euro!

Autor:  | Publicat în:  Aplicatii 955 ori
<b>Captură nocturnă cu un telefon Android? Uită de asta, e doar un virus, care te taxează cu mulți euro!</b>Probabil ați înțeles deja că ar fi o idee bună să stați departe de clonele Flappy Bird, care în 99% din cazuri sunt viruși sau altă formă de malware. Ei bine, o altă aplicație din Play Store a început acum să capete notorietate din cauza...

Probabil ați înțeles deja că ar fi o idee bună să stați departe de clonele Flappy Bird, care în 99% din cazuri sunt viruși sau altă formă de malware. Ei bine, o altă aplicație din Play Store a început acum să capete notorietate din cauza faptului că are interacțiuni nedorite cu terminalul vostru. E vorba despre Camara Vision Nocturna.

Compania care se ocupă de antivirusul Avast a descoperit săptămâna trecută că aceasta aplicație, care se vrea a fi un soft pentru captura nocturnă de fapt abona utilizatorii la un serviciu plătit de mesagerie. și asta fără acordul lor! Camara Vision Nocturna cerea permisiuni total neobișnuite pentru o aplicație de cameră, inclusiv cea de a citi, scrie și primi mesaje text, plus funcția "GET_ACCOUNTS".

Avast a aflat că acest soft analiza toate numerele de telefon din aplicațiile de mesagerie instalate, inclusiv WhatsApp sau ChatOn. Apoi ele erau trimise la un serviciu plătit de mesagerie și înregistrate acolo. Cei care erau înscriși în acel serviciu erau taxați cu 2 euro automat, iar pentru unii taxarea continua până la 36 de euro în fiecare lună.

Să fie acesta cel mai costisitor malware de pe Android al începutului de 2014?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×