Care e povestea din spatele telefonului Nokia cu Android și ce se Întâmplă cu tranzacția Microsoft-Nokia (Editorial)

2.349 ori
<b>Care e povestea din spatele telefonului Nokia cu Android și ce se Întâmplă cu tranzacția Microsoft-Nokia (Editorial)</b>Am câteva teorii cu privire la întreaga poveste cu Nokia și Microsoft, care devine tot mai neclară pe zi ce trece. Scurgerile de informații despre un telefon Nokia cu Android abundă și fie că vreți să îi spuneți Normandy sau Nokia X, acesta...

Am câteva teorii cu privire la întreaga poveste cu Nokia și Microsoft, care devine tot mai neclară pe zi ce trece. Scurgerile de informații despre un telefon Nokia cu Android abundă și fie că vreți să îi spuneți Normandy sau Nokia X, acesta este genul de element care poate distruge o afacere de miliarde de euro.

După cum știți, tranzacția Microsoft-Nokia încă așteaptă aprobări din câteva zone ale globului. Dacă UE este de acord cu această mutare, ei bine China mai are de analizat achiziționarea segmentului Terminale și Servicii de la Nokia. Ei bine între timp webul e plin de fotografii cu un telefon Nokia cu Android la bord și sunt sigur că asta deranjează teribil Microsoft. Nu sunt multe variante aici: fie e vorba de un prototip care nu va ajunge în magazine, fie telefonul va exista chiar dacă va ploua cu smoală de la MS.

Am aflat recent rezultatele financiare ale Nokia și se pare că restul ramurilor necumpărate de Microsoft o duc încă bine, având profituri considerabile. Apoi am aflat recent că Nokia își caută un CEO pentru rămășițele companiei (știu că sună urât) și pentru o nouă direcție. Vorbim despre o firmă care a produs cizme de cauciuc, hârtie și cabluri de telefonie înainte să intre în jocul GSM. Astfel, să nu vă mirați dacă brusc Nokia va deveni un gigant al rețelelor de telecomunicații, un Huawei sau un Ericsson, ceea ce deja este... dar nu la aceeași anvergură (cel puțin dacă e să-l comaparam cu Huawei).

Nokia are profituri bune și din HERE Maps și alte produse de acest gen, deci ar putea face exact ce a făcut producător de console SEGA și ce va face probabil și Nintendo: să trăiască din licențe software. Există și o teorie pe care o am adânc înrădăcinată și pe care o numesc "teoria Next". Steve Jobs a plecat cu scandal de la Apple, practic a fost înlăturat de la propria companie și apoi a fondat firma Next, concurând cu Apple. Atunci când Next a început să pară promițătoare, Apple a cumpărat-o pe sute de milioane de dolari și Jobs a revenit la șefia companiei.

Prevăd un scenariu de acest gen pentru firma Jolla, startupul finlandez format din fosta echipa MeeGo și din toți rebelii și nemulțumiții de la Nokia plecați în ultimii ani. Când Jolla se va uni cu ceea ce a rămas din Nokia acum, Microsoft va realiza că a cumpărat o entitate fantomă, falimentară și că a rămas doar cu brandul Lumia și atât.

Momentul în care ne vom da seama dacă Microsoft va lăsa brandul Nokia să supraviețuiască va fi cel în care se va anunța tableta Nokia de 8 inch. Dacă Microsoft îi va permite să existe, cu toate că vine și un Surface Mini, mai există speranță pentru vechea Nokia. Dacă tableta a fost deja anulată, atunci Nokia va păți fix ca Palm, înglobată în HP și vândută pe bucăți altor companii, de la Qualcomm la LG.

Deja mi se pare că Microsoft a investit mult mai mult în promovarea tabletelor Surface 2 în comparație cu Lumia 2520, dar acesta e doar începutul. și seria Asha are un viitor incert, asta dacă Microsoft va dori să se axeze pe modele Windows Phone la 100 de dolari drept variante low end. Revenind la Nokia Normandy, ce mă intrigă cel mai mult la acest telefon este cât de customizată este interfața lui Android. Aproape că nici nu mai recunoști acest OS, ascuns de un soi de tile-uri care amintesc atât de Windows Phone, cât și parțial de Asha.

Ce se întâmplă dacă Microsoft a luat "țeapă secolului?" Un prim semn că lucrurile nu merg bine ar fi acele parteneriate cu HTC, Samsung și Sony, care aparent doresc să revină pe piața Windows Phone. Seria Lumia a vândut 30 de milioane de modele anul trecut, un nimic comparat cu terminalele Android, care vând atât în 2 săptămâni, să zicem.

Dacă mă întrebați pe mine vă voi spune exact care sunt cele mai tari produse Nokia în acest moment: aplicațiile de cameră, aplicațiile navigaționale și difuzoarele și senzorii foto, în măsura în care sunt produși de finlandezi și nu de partenerii lor. Din câte știu brevetele Nokia nu au fost preluate de Microsoft, deci va fi interesant de văzut cum vor reuși finlandezii să navigheze în aceste ape periculoase și să lucreze cu oamenii lui Ballmer și Gates, sau mai bine zis cu noua echipă care va veni la pachet cu un nou CEO.

Mă întreb totuși: oare ce companie mare cheltuiește miliarde de euro pe o tranzacție în vreme ce nu are nici măcar CEO? Microsoft e în continuare reorganizare, iar Xbox One se vinde mai slab decât PlayStation 4. Oare Nokia și gigantul din Redmond s-au aliat pentru a "muri împreună"? Secțiunea comentarii va stă la dispoziție pentru a-mi discuta speculațiile!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×