Cartelele prepay Înseamnă infracționalitate, conform premierului Ponta

1.366 ori
<b>Cartelele prepay Înseamnă infracționalitate, conform premierului Ponta</b>Premierul Ponta a făcut câteva declarații interesante recent, cu privire la problema cartelelor prepay și propunerea de a fi obligatoriu un document de identitate pentru a putea obține o astfel de cartelă. Recent mai mulți politicieni au luat...

Premierul Ponta a făcut câteva declarații interesante recent, cu privire la problema cartelelor prepay și propunerea de a fi obligatoriu un document de identitate pentru a putea obține o astfel de cartelă. Recent mai mulți politicieni au luat poziție împotriva acestei măsuri, pe care Ponta o susține.

Premierul a declarat că în 17 țări europene există un sistem care implică prezentarea unui act de identitate la achiziția de cartelă prepay. Această reglementare ar putea fi aplicată și la noi, deși chiar și primul ministru recunoaște că aceste cartele sunt cumpărate în special de tineri si cei cu venituri reduse. Totuși, oficialul asociază prepay-urile și cu fenomenul infracțional, cam ca într-un episod din Breaking Bad.

Personal consider că sporirea securității la cumpărarea unei cartele prepay ar fi mai degrabă o "prezumție de vinovăție", decât o măsură de siguranță. în cazul în care nu știați, pe viitor ar putea fi nevoie de prezentarea unui CNP la achiziția de cartela prepay. Aparent decizia a fost inspirată de atentatul terorist din Bulgaria de anul trecut, unde au fost folosite astfel de cartele. Măsura susținută de Ponta este inutilă, deoarece cu un buletin fals se invalidează tot sistemul, zic eu.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×