Cei 3 mari operatori de telefonie din Ungaria pregătesc servicii de plată cu telefonul

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 2.315 ori
<b>Cei 3 mari operatori de telefonie din Ungaria pregătesc servicii de plată cu telefonul</b>The Wall Street Journal, citați de Ziarul Financiar ne informează că în Ungaria se petrece o evoluție interesantă a serviciilor de telefonie mobilă. Astfel, aflăm că T-Mobile, Telenor Magyarorszag și Vodafone, cei 3 mari operatori de telefonie...

The Wall Street Journal, citați de Ziarul Financiar ne informează că în Ungaria se petrece o evoluție interesantă a serviciilor de telefonie mobilă. Astfel, aflăm că T-Mobile, Telenor Magyarorszag și Vodafone, cei 3 mari operatori de telefonie locali pregătesc servicii de plată cu telefonul.

Ideea este de a folosi handsetul pentru a plăti pentru bunuri și servicii, tehnologie implementată în Japonia și țările vestice de ani buni deja. Am început deja să ne obișnuim cu utilizarea telefonului pentru a plăti pentru călătorii la metrou, bilete la film și consumația în anumite baruri. Cu aportul operatorilor vom trece la nivelul următor și ne vom transforma telefoanele mobile în portofele electronice, evident cu avantajele și riscurile unei asemenea evoluții.

Pentru a pune în mișcare acest sistem se va folosi tehnologia NFC, care până la final de an 2014 va fi prezentă pe 80% dintre noile smartphone-uri vândute. Pe măsură ce T-Mobile se apropie de România, după cum se zvonește, ne așteaptă o serie de servicii noi, iar plățile cu handsetul sunt doar începutul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×