Cele mai așteptate telefoane ale momentului: iPhone 5 și Nexus Prime

2.374 ori
<b>Cele mai așteptate telefoane ale momentului: iPhone 5 și Nexus Prime</b>Trecem printr-un an în care s-au lansat o multitudine de telefoane de tip smart. Totuși, se individualizează două modele ce stârnesc discuții cu mult dinainte a fi fost prezentate și a apărea în magazinele de specialitate. Provin din două...

Trecem printr-un an în care s-au lansat o multitudine de telefoane de tip smart. Totuși, se individualizează două modele ce stârnesc discuții cu mult dinainte a fi fost prezentate și a apărea în magazinele de specialitate. Provin din două așa-zis ecosisteme diferite și care se află prin companiile-mamă într-un război deschis - sistem de operare, interfață, aplicații.

Presupun că deja cunoașteți la ce telefoane mă refer: iPhone 5 și Nexus Prime. Nu se cunoaște nici măcar care este denumirea lor finală. La iPhone mai apare și 4S. Se spune că vor fi aduse atât 4S cât și 5.

Colecție de zvonuri legată de iPhone 5:

 • ecran de 3.7 inch sau 4 inch cu rezoluție retina display sau chiar mai sus;
 • procesor dual-core tactat la 1 GHz cel puțin ca pe iPad 2;
 • iOS 5;
 • cameră foto de 8 Megapixeli care să filmeze la 1080p;
 • să coboare ca și grosime sub 8 mm.

Colecție de zvonuri legate de Nexus Prime:

Se vorbea că LG sau Motorola trebuiau să-l producă după ce HTC a lucrat la Nexus One, Samsung la Nexus S. Se pare că Samsung va fabrica și pe Prime. Telefoanele Android din seria Nexus sunt apreciate pentru faptul că rulează întotdeauna primele cele mai noi versiuni Android.
Nexus Prime ar trebui să aducă în premieră și Android Ice Cream Sandwich sau Android 4.0.

Nexus prime

Se spunea că va aduce procesor quad-core, ecran cu rezoluție HD. dar între timp zvonurile s-au mai temperat și cel mai probabil Nexus Prime va avea:

 • ecran de 4.3, 4.5 sau 4.65 cu rezoluție 480x800 pixeli sau HD, SuperAMOLED;
 • procesor dual-core la 1.4 GHz, 1 GB RAM, 16 sau 32 GB spațiu de stocare și probabil fără slot microSD;
 • Android 4.0 denumit și Ice Cream Sandwich;
 • cameră de 8 Megapixeli care să filmeze 1080p;
 • grosime de 8.8 mm;
 • lansarea la sfârșitul lui octombrie 2011 - imediat după iPhone 5.

Prezentarea lor este așteptată în octombrie 2011. Asta dacă nu apare vreo surpriză între timp la iPhone 5 care a început conform informațiilor din piață să fie fabricat. Imaginile de mai sus au însoțit miile de articole în care s-a vorbit de ele, dar nu reprezintă și telefoanele în cauză.

Care dintre ele credeți că va fi vedeta sfârșitului de an?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×