Centrul Regional de Operațiuni de Rețea Danubius de la Vodafone România va deservi 90 de milioane de clienți

Autor:  | Publicat în:  Vodafone 1.724 ori
<b>Centrul Regional de Operațiuni de Rețea Danubius de la Vodafone România va deservi 90 de milioane de clienți</b>Dis-de-dimineață am participat la evenimentul de presă în care Vodafone România a dorit să prezinte Centrul Regional pentru Operațiuni de Rețea ce a fost denumit Danubius. Asta și pentru că-i localizat în țara noastră, două locații - Pipera...

Dis-de-dimineață am participat la evenimentul de presă în care Vodafone România a dorit să prezinte Centrul Regional pentru Operațiuni de Rețea ce a fost denumit Danubius. Asta și pentru că-i localizat în țara noastră, două locații - Pipera și Avrig. Lucrează 250 de ingineri români ce acordă suport pe partea de monitorizare și gestionare a incidentelor de rețea, atât pe voce cât și date.

Bazele au fost puse în iunie 2011 și au oferit suport în mod progresiv pentru patru rețele Vodafone din România, Italia, Grecia și Germania. Sunt peste 40 de milioane de clienți, urmează să includă din 1 aprilie și Olanda, Cehia și Albania. Se va ajunge la o bază de clienți de aproximativ 90 de milioane utilizatori ai serviciilor Vodafone.

Cu ce se ocupă Centrul de Operațiuni de Rețea Danubius?

Vodafone Danubius

Sunt câteva probleme punctuale pe care le rezolvă, le preîntâmpină, doresc a fi proactivi:

  • monitorizarea rețelelor 2G / 3G / 4G;
  • gestionarea incidentelor de rețea;
  • dispecerizarea alarmelor din teritoriu;
  • escaladarea problemelor către linia a doua de suport;
  • interacțiunea cu liniile locale de suport tehnic.

​

Centrul de Operațiuni de Rețea Danubius

Pentru a parcurge și a rezolva situațiile de mai sus sunt utilizate peste 200 de aplicații active, 24 / 24 și șapte zile din șapte.

Un alt centru similar este localizat în Portugalia pentru celelalte state europene în care Vodafone este prezent. S-a precizat că dimensiunile sale sunt mult mai reduse decât cele din țara noastră.

Centrul Regional de Operațiuni de Rețea Danubius de la Vodafone România

Alegerea Vodafone consfințește calitatea inginerilor de pe plan local cât și încrederea în resursele umane de aici. La evenimentul de presă a participat și ministrul comunicațiilor Dan Nica care-și pune încrederea în dezvoltarea rețelelor 4G și a precizat că din punctul său de vedere, Vodafone a făcut alegerea bună în ce privește localizarea acestui centru regional de operațiuni de rețea.

Centrul Regional de Operațiuni de Rețea Danubius de la Vodafone România

Conferința de presă a avut loc în Pipera, la sediul unuia dintre cele două centre regionale. După declarațiile oficiale ne-au dus în două săli, în una dintre ele era suportul pentru Italia, iar în cealaltă cel pentru Germania. Ziceai că ești la un centru în genul celor de la NASA, doar că aici nu se lansa nicio rachetă. Vă formați o opinie din clipul video și galeria foto cuprinzătoare:

Centrul Regional de Operațiuni de Rețea Danubius de la Vodafone România

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×