CEO-ul Canon se declară îngrijorat de evoluția camerelor foto de pe smartphone-uri; Piața aparatelor foto în declin

2.419 ori
<b>CEO-ul Canon se declară îngrijorat de evoluția camerelor foto de pe smartphone-uri; Piața aparatelor foto în declin</b>Pe parcursul ultimilor ani am văzut cum smartphone-urile aduse pe piață încep să se descurce din ce în ce mai bine la capitolul captură foto, fiind lansate modele precum Google Pixel 2 sau Huawei Mate 20 Pro care impresionează

Pe parcursul ultimilor ani am văzut cum smartphone-urile aduse pe piață încep să se descurce din ce în ce mai bine la capitolul captură foto, fiind lansate modele precum Google Pixel 2 sau Huawei Mate 20 Pro care impresionează pe deplin în materie de fotografiere. Smartphone-urile reprezintă o îngrijorare pentru companii de pe piața aparatelor foto precum Canon care nu au speranțe mari pentru viitor.

Nimeni altul decât Fujio Mitarai, CEO Canon afirmă că în următorii 2 ani piața aparatelor foto se va micșora cu aproximativ 50%, de vină fiind smartphone-urile. Acesta declară ca firma sa nu poate concura în fața camerelor de pe iPhone sau alte terminale, motiv pentru care în perioada următoare își va muta focusul către utilizatorii corporate în domenii precum supraveghere și medicină.

Potrivit spuselor sale, lumea fotografiază acum de regulă cu smartphone-urile, iar piața camerelor digitale își va continua declinul în următorii doi ani. În tabăra Canon vânzările acestor dispozitive au scăzut cu aproximativ 10% în ultimii ani și scăderile vor continua pe parcursul anilor următori.

Nici aparatele foto mirorless nu reprezintă o soluție de scăpare pentru Canon, această piață fiind dominată la ora actuală de către Sony și Fujifilm. Până la urmă un mirrorless reprezintă doar un înlocuitor pentru DSLR și nu ajută cu nimic la creșterea pieței. Un smartphone reprezintă alegerea ideală pentru mulți datorită funcționalității multiple și a dimensiunilor compacte.

Am văzut chiar și fotografii realizate cu smartphone-uri pentru reviste de renume, iar ritmul alert al evoluției tech în această zonă de pe piață ar putea duce la un impas pentru producătorii de aparate foto. Primele victime ar putea fi aparatele foto compacte. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×