CES 2015: Qualcomm anunța mai multe detalii despre procesorul Snapdragon 810 și ce aduce În plus față de predecesori

Autor:  | Publicat în:  Qualcomm 809 ori
<b>CES 2015: Qualcomm anunța mai multe detalii despre procesorul Snapdragon 810 și ce aduce În plus față de predecesori</b>Pe lângă firme ca ASUS, LG sau Samsung și producătorul de procesoare Qualcomm a participat la CES 2015, oferind detalii despre chipseturi noi și viitoare. Printre ele se numără și popularul Snapdragon 810, care va fi creierul multor flagshipuri...

Pe lângă firme ca ASUS, LG sau Samsung și producătorul de procesoare Qualcomm a participat la CES 2015, oferind detalii despre chipseturi noi și viitoare. Printre ele se numără și popularul Snapdragon 810, care va fi creierul multor flagshipuri în acest an.

Snapdragon 810 aduce un GPU Adreno 430, iar compania a oferit un demo bazat pe Unreal Engine 4, care va sta la baza unor jocuri arătoase de mobil în acest an. Noul CPU oferă o creștere de performanță cu 30% față de predecesori și o scădere cu 20% a consumului de energie. Acesta va fi chipul care se va bate de la egal cu proaspăt anunțatul Nvidia Tegra X1, deci trebuie să pună la bătaie cele mai bune performante.

Snapdragon 810 este un procesor octa core 64 bit, iar GPU-ul Adreno 430 vine cu 228 de shadere. Acest chip oferă suport pentru decodare și captura 4K, plus conectivitate LTE în cele mai noi și puternice benzi. Qualcomm a oferit și detalii despre planurile sale cu privire la terminale purtabile, anunțând implicarea sa în proiectul Android Wear. Ei au abordat și segmentul auto, cu Snapdragon 810 inclus pe viitoare sisteme integrate în bordul vehiculelor.

Voi ce așteptări aveți de la acest chip?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×