China ar avea nevoie de 10 ani și de investiții uriașe pentru dezvoltarea unei industrii proprii de cipset-uri

1.904 ori
<b>China ar avea nevoie de 10 ani și de investiții uriașe pentru dezvoltarea unei industrii proprii de cipset-uri</b>Problemele celor de la Huawei din ultima vreme vin și ca urmare a războiului comercial dintre China și SUA, într-un articol anterior pe care vi l-am prezentat fiind chiar sugerat faptul că Trump se folosește de Huawei

Problemele celor de la Huawei din ultima vreme vin și ca urmare a războiului comercial dintre China și SUA, într-un articol anterior pe care vi l-am prezentat fiind chiar sugerat faptul că Trump se folosește de Huawei pentru a ataca China. Probleme sunt și în zona dezvoltării de procesoare, mai ales după ce ARM a tăiat legăturile cu Huawei.

China vrea să ducă la un nou nivel producția de asemenea componente, dar după cum indică și un expert chinez, e nevoie de 10 ani pentru ca națiunea asiatică să își dezvolte o industrie proprie de cipset-uri. Baza industrială mai slabă este văzută drept motivul pentru care domeniul semiconductor din țară nu se ridică la înălțimea rivalilor.

Va fi nevoie și de investiții pe măsură pe parcursul acestor 10 ani și se vorbește chiar despre o majorare a tarifelor, fapt ce ar putea îndemna producătorii din lanțul de aprovizionare high-end din China să părăsească țara din cauza costurilor ridicate. Acesta ar fi un rezultat al presiunii exercitate de către războiul comercial purtat cu China, pe măsură ce încearcă să ajungă din urmă celelalte națiuni.

Deși au trecut aproape 2 săptămâni de când Huawei a primit interdicții peste interdicții din partea americanilor încă nu am văzut un răspuns pe măsură din partea guvernului Chinez. Pe deasupra avem și laude pentru companiile americane precum Apple și asta chiar din partea fondatorului Huawei după cum vă informam ieri. 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×