Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei laudă Apple pentru "frumuseţea pe care ne-a permis să o vedem"; Iată un interviu marca Bloomberg

1.839 ori
<b>Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei laudă Apple pentru "frumuseţea pe care ne-a permis să o vedem"; Iată un interviu marca Bloomberg</b>E şocant faptul că a trecut o săptămână de când Huawei a pierdut accesul la Play Store şi Play Service şi compania sau statul chinez nu au dat o replică agresivă. În schimb am avut numai declaraţii benevole şi câteva

E şocant faptul că a trecut o săptămână de când Huawei a pierdut accesul la Play Store şi Play Service şi compania sau statul chinez nu au dat o replică agresivă. În schimb am avut numai declaraţii benevole şi câteva cuvinte mai ferme, dar doar atât... Lucrurile par de-a dreptul ciudate când îl auzim pe Ren Zhengfei, fondatorul Huawei care a discutat cu Bloomberg şi a lăudat Apple.

Bloomberg a petrecut minute bune în compania lui Ren Zhengfei, abordând cele mai fierbinţi subiecte ale momentului. Oficialul Huawei a lăudat Apple, numind compania "profesorul meu" şi având declaraţii precum "ca un elev, de ce mi-aş antagoniza profesorul? Nu aş face asta niciodată". Poate cele mai memorabile declaraţii au fost totuşi acestea:

Apple este liderul companiilor la nivel global. Dacă nu ar fi Apple, nu ar fi Internet mobil. Daca nu ar fi Apple să ne arate lumea, nu am vedea frumuseţea acestei lumi.

Sunt cuvinte mari care ar fi OK venind din gura lui Jony Ive sau Steve Wozniak, dar nu de la rivalul numărul 1 Apple, care tocmai a depăşit compania în top 3 smartphone şi i-a suflat locul 2. Afirmaţiile despre Apple nu au fost în afara contextului, pentru că multă lume vede că următoarea mutare de şah a Chinei e să interzică iPhone-urile şi să nu le mai fabrice eventual.

Zhengfei afirmă că aşa ceva nu se va întâmpla şi că va protesta dacă se întâmpla asta. O bună perioadă de timp Ren Zhengfei l-a lăudat pe preşedintele american Donald Trump, dar mai nou îl ironizează. Spre exemplu a declarat pentru Bloomberg că tweeturile sale sunt hilare pentru că se contrazic singure. Fondatorul a mai întrebat şi cum de Trump a ajuns un "maestru al negocierilor".

Întrebat legat de furtul de tehnologie, oficialul a răspuns că "a furat tehnologia de mâine" şi că SUA nici măcar nu are aşa tehnologie, iar Huawei este în fața americanilor. Legat de sancţiuni şi interdicţii, CEO-ul a declarat că Huawei poate supravieţui şi fără SUA şi că firma sa va dezvolta toate soluţiile alternative necesare.

Oficialul a fentat totuşi întrebările legate de viteza cu care Huawei îşi va dezvolta platforma şi soluţiile alternative. Miliardarul de 74 de ani a petrecut o bună parte din ultimii ani în afara reflectoarelor şi nu a acordat interviuri decât în ultimele luni. Declicul s-a produs odată cu arestarea fiicei sale, Meng Wanzhou la final de 2018.

De atunci Ren a devenit foarte vocal, dar mereu temperat în declaraţii şi foarte diplomatic. Rămâne de văzut dacă tonul va fi la fel şi când se îngroaşă gluma pentru Huawei şi expiră cele 3 luni de graţie acordate de Google şi Guvernul american.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×