Xiaomi, Vivo și Oppo încheie o alianță pentru dezvoltarea unui nou protocol de transfer fișiere între device-uri

Autor:  | Publicat în:  Xiaomi  Vivo  Oppo 635 ori
<b>Xiaomi, Vivo și Oppo încheie o alianță pentru dezvoltarea unui nou protocol de transfer fișiere între device-uri</b>O veste pe care o aflam chiar în prima zi a lunii iulie era și aceea referitoare la Fast Share, noua funcție Google din Android ce permite partajarea rapidă a fișierelor în stil Apple AirDrop, fără o conexiune la internet necesară

O veste pe care o aflam chiar în prima zi a lunii iulie era și aceea referitoare la Fast Share, noua funcție Google din Android ce permite partajarea rapidă a fișierelor în stil Apple AirDrop, fără o conexiune la internet necesară. Cumva în continuarea acestei știri descoperim astăzi că Xiaomi, Oppo și Vivo au încheiat o alianță pentru a dezvolta un protocol similar de transfer fișiere între device-urile proprii.

Deși nu avem detalii complete despre această soluție pregătită de către cele 3 companii de origine chineze, sunt mari șanse ca metoda să se folosească de Bluetooth LE pentru stabilirea conexiunilor. De asemenea, se așteaptă ca vitezele de transfer să ajungă la până 20 MB/s, fiind permisă partajarea a tot soiul de tipuri de fișiere, ba chiar și foldere aparent.

Metoda va funcționa la transferul de fișiere între telefoanele aceluiași brand (ex: Oppo - Opp), dar și între device-uri ale celor 3 branduri menționate mai sus și implicate în dezvoltarea soluției (ex: Xiaomi - Vivo). Ca un fapt divers aflați că OnePlus are deja un asemenea sistem de transfer fișiere numit FileDash, acesta fiind totuși limitat doar la terminalele OnePlus.

De ce am adus OnePlus în discuție? Ei bine pentru că această companie este condusă de aceeași firmă mamă ca și Vivo și Oppo, adică BBK Electronics. Ținând cont de acest aspect, sunt șanse mari ca soluția pregătită de Vivo-Oppo-Xiaomi să fie cu adevărat interesantă. 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×