Donald Trump lasă de la el, ar permite unui număr redus de companii din SUA să continue vânzările către Huawei

1.192 ori
<b>Donald Trump lasă de la el, ar permite unui număr redus de companii din SUA să continue vânzările către Huawei</b>Telenovela Trump - China - Huawei continuă, dar preşedintele SUA pare dispus să lase de la el de această dată. Surse apropiate de administraţia de la Casa Albă au declarat pentru New York Times că Trump va relua licenţierea

Telenovela Trump - China - Huawei continuă, dar preşedintele SUA pare dispus să lase de la el de această dată. Surse apropiate de administraţia de la Casa Albă au declarat pentru New York Times că Trump va relua licenţierea de produse americane, care vor putea fi vândute spre Huawei.

Vă reamintesc cum stă Huawei în relaţia cu SUA: în mai intra pe o listă neagră, care nu îi mai permitea să cumpere produse hardware, componente şi software din State. Apoi au primit o licenţă temporară până în august. În august au primit încă una până în noiembrie, dar chiar şi aşa firmele din SUA ezitau să le vândă software, iar Google a renunţat să mai ofere aplicaţii Google pe terminalele Huawei noi.

Se pare că întâlnirea dintre preşedintele Chinei şi Trump de acum o săptămână a fost fructuoasă, iar The Donald va da undă verde licențierii şi vânzării de produse. Doar anumite companii americane şi anumite produse se vor bucura de această măsură, cele care nu afectează securitatea naţională. Încă nu e clar dacă şi Android cu aplicaţiile Google intră aici, dar am o presimţire că da.

Asta ar însemna că seria Huawei Mate 30 devine brusc tentantă pentru public din nou. Huawei se lăudase că dacă dispar problemele, aplicaţiile Google vin “peste noapte” pe handseturile noi. Telefoanele din această serie au debutat în septembrie, dar fără suport oficial Google. Recent a picat şi workaround-ul care îţi permitea să instalezi aplicaţii Google singur pe ele.

Discuţiile dintre SUA şi China vor fi reluate în următoarele zile şi pentru cine ţine scorul, am ajuns la runda 13 de negocieri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×