La presiunea operatorilor Comisia Europeană limitează roaming-ul fără taxe la doar 90 de zile, pentru a evita migraţia utilizatorilor spre operatori străini

1.802 ori
<b>La presiunea operatorilor Comisia Europeană limitează roaming-ul fără taxe la doar 90 de zile, pentru a evita migraţia utilizatorilor spre operatori străini</b>Continuă evoluţia pieţei telecom europene spre o unificare totală, fără roaming, dar până atunci operatorii par a reuşi să impună şi condiţii Comisiei Europene. Scopul acestui organism este, printre altele să pună capăt tarifelor de roaming..

Pe măsură ce ne apropiem tot mai mult de o piaţă europeană cu zero tarife extra pentru servicii de roaming, apare şi opoziţia operatorilor, care amâna inevitabilul. Prin presiuni puse pe Comisia Europeană, operatorii ar fi limitat perioada de roaming fără taxe la doar 90 de zile.

Se doreşte astfel evitarea migraţiei utilizatorilor spre alţi operatori, din alte ţări, unde ar putea găsi tarife mai accesibile. Astfel, într-un UE cu roaming netaxat, orice client al unui operator dintr-o ţară X s-ar putea abona la alt operator din altă ţară UE, dacă i se par tarifele mai bune. Evident, asta nemulţumeşte operatorii, de aici şi limitatea la 90 de zile a roamingului fără taxe, pentru care au presat Comisia.

Comisia Europeană se declară mulţumită totuşi de evoluţie, având în vedere că ideea în sine de roaming însemna mersul în vacanţă, iar europeanul de rând călătoreşte cam 12 zile pe an, în medie. Astfel, 90 de zile sunt mai mult decât suficiente pentru a evita vreo suprataxare. Vă reamintesc că din iunie 2017 ar trebui să nu mai plătim pentru roaming în UE, sau cel puţin aşa doresc organismele europene abilitate.

Se va crea astfel o piaţă telecom mai unificată la nivel european şi mai bine reglementată şi standardizată, fără tarife astronomice într-o țară şi minuscule în alta.

UPDATE: La doar două zile de la comunicatul emis de către Comisia Europeană pe data de 7 septembrie, a fost emis un altul de tip actualizare ce ne informează că în perioada următoare se vor lua o serie de măsuri necesare pentru ca unii utilizatori să nu abuzeze de tarifele mici în roaming. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×