Cum ar arăta iPhone 7 Plus dacă ar genera efectul “bokeh” din obiectiv şi nu din software

2.278 ori
<b>Cum ar arăta iPhone 7 Plus dacă ar genera efectul “bokeh” din obiectiv şi nu din software</b>Există destule persoane încântate de efectul "bokeh" prezentat de Apple pe scenă odată cu lansarea lui iPhone 7 Plus, mai ales că a fost comparat cu realizările unui DSLR. Ei bine, cum deja știți probabil, terminalul realizează acest efect din software..

Există destule persoane încântate de efectul "bokeh" prezentat de Apple pe scenă odată cu lansarea lui iPhone 7 Plus, mai ales că a fost comparat cu realizările unui DSLR. Ei bine, cum deja știți probabil, terminalul realizează acest efect din software şi nu din obiectiv. Dacă era realizat fizic atunci telefonul ar fi arătat TOTAL diferit!

Crearea unui câmp de profunzime superficial (shallow depth of field) - adică efectul “bokeh”, se realizează cu o deschidere a diafragmei mai mare şi o lungime focală crescută. Modelele iPhone 7 vin cu deschidere F/1.8, ceea ce cu siguranţă nu permite atingerea aceloraşi rezultate ca la un DSLR. Astfel, modelele iPhone 7 fac reglajele pentru efectul bokeh din software.

shallow depth of field

iPhone 7 Plus are o lentilă telephoto echivalentă cu un setup de 56 mm şi deschidere focală F/2.8 pe o cameră full frame, oferind o lungime focală de 7.7 mm. Astfel, un subiect aflat la 3 metri distanţă, va crea un câmp de profunzime de 5 metri, suficient pentru a blura elementele din fundal. Dacă ar fi vorba să se creeze un câmp de profunzime precum cel al unei camere full frame pe un iPhone 7 fără ajutorul camerei secundare și a software-ului, telefonul ar arăta ca în imaginea de mai jos, având o deschidere F/0.2, lentilă de 4.15 mm (echivalentul a 28 mm) şi un diametru de deschidere de 20 mm, ceea ce e uriaş. 

Astfel, dacă nu vrem ca telefonul să arate ca un monstru, va trebui să ne mulţumim cu reglajele din software deocamdată și cu a doua cameră.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×