Consumul bateriei unui smartphone poate fi folosit pentru a vă detecta activităţile online

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.419 ori
<b>Consumul bateriei unui smartphone poate fi folosit pentru a vă detecta activităţile online</b>Se pare că nu există colţişor sau aspect de utilizare al unui smartphone care să nu fie monitorizat sau folosit pentru a putea spiona utilizatorii. Un grup de cercetători a demonstrat că posesorul unui smartphone poate fi urmărit pur şi simplu...

Se pare că nu există colţişor sau aspect de utilizare al unui smartphone care să nu fie monitorizat sau folosit pentru a putea spiona utilizatorii. Un grup de cercetători a demonstrat că posesorul unui smartphone poate fi urmărit pur şi simplu prin intermediul bateriei.

Una dintre funcţionalităţile lui HTML5 e că site-urile pot afla câtă baterie mai are un vizitator pe laptop sau smartphone. Cei care se ocupă de securitate avertizează că astfel se pot urmări obiceiurile de browsing ale utilizatorului. API-ul statusului bateriei e suportat în Firefox, Opera şi Chrome, fiind lansat de către Consorţiul World Wide Web în 2012.

Ideea era de a ajuta ca activitatea de browsing să nu consume foarte multă energie. Teoretic, un site sau web app poate detecta că vizitatorul mai are puţină baterie şi trece la un soi de mod low power. Cercetătorii au descoperit că website-ul primeşte informaţii detaliate, precum o estimare la secundă a timpului necesar pentru a descărca bateria, dar şi capacitatea rămasă a bateriei.

Aceste două valori pot reprezenta un număr din 14 milioane de combinaţii, deci rezultă un ID unic, asociat unui anumit device. Informaţia se actualizează la 30 de secunde, deci utilizatorul poate fi identificat în acele 30 de secunde. Astfel, identitatea poate fi reţinută de site sau browser şi nici măcar un Private Mode sau VPN nu vă va mai ascunde după aceea.

Bănuiesc că un hacker priceput poate extrage şi mai multe informaţii decât procentajul bateriei de aici...

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×