Poliţia foloseşte o variantă imprimată 3D a degetului unui suspect decedat pentru a debloca un telefon

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.120 ori
<b>Poliţia foloseşte o variantă imprimată 3D a degetului unui suspect decedat pentru a debloca un telefon</b>Dacă cei de la FBI au apelat la hackeri pentru crearea unui tool special ce a permis accesul la datele stocate pe unul dintre smartphone-urile folosite de către atacatorii din San Bernardino, iată că poliția SUA recurge la o metodă ceva mai diferită. Se

Se pare că autorităţile nu au neapărat nevoie de hackeri sau de un tool Apple pentru a debloca un telefon cu scanner de amprente, folosind modalităţi... hardware, dacă le putem spune aşa. Poliţia din SUA a apelat la experţi în domeniul biometric şi al imprimării 3D, realizând un mulaj al degetului unei persoane decedate.

Acea persoană era suspectă într-un caz şi poliţia avea nevoie să îi acceseze telefonul, ceea ce nu se putea decât prin scanarea amprentei. Profesorul de la Universitatea din Michigan, Anil Jain a ajutat autorităţile, realizând mulaje imprimate 3D ale tuturor degetelor suspectului. Problema e că senzorii touch sunt capacitivi şi au nevoie de pielea unei persoane vii pentru contactul electric pe care îl realizează.

Şi acest neajuns a fost rezolvat, Jain aplicând un strat subţire de particule metalice peste degete pentru a păcăli sistemul. Această modalitate de a trece de scannerul de amprente se află într-o zonă gri a legii şi cred că producătorul handsetului va avea ceva de obiectat. Un avantaj pentru poliție e că suspectul a decedat, deci nu va fi nevoie să i se apere drepturile şi conţinuturile personale de pe telefon.

⚡ Orange România au de dat 5 televizoare smart Samsung și 5 telefoane Huawei P20 ca premiu, celor care doresc televiziune prin cablu gratuit (oarecum). Oferta se numește Orange Love, iar detalii găsiți aici.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×