Poliţia foloseşte o variantă imprimată 3D a degetului unui suspect decedat pentru a debloca un telefon

1.261 ori
<b>Poliţia foloseşte o variantă imprimată 3D a degetului unui suspect decedat pentru a debloca un telefon</b>Dacă cei de la FBI au apelat la hackeri pentru crearea unui tool special ce a permis accesul la datele stocate pe unul dintre smartphone-urile folosite de către atacatorii din San Bernardino, iată că poliția SUA recurge la o metodă ceva mai diferită. Se

Se pare că autorităţile nu au neapărat nevoie de hackeri sau de un tool Apple pentru a debloca un telefon cu scanner de amprente, folosind modalităţi... hardware, dacă le putem spune aşa. Poliţia din SUA a apelat la experţi în domeniul biometric şi al imprimării 3D, realizând un mulaj al degetului unei persoane decedate.

Acea persoană era suspectă într-un caz şi poliţia avea nevoie să îi acceseze telefonul, ceea ce nu se putea decât prin scanarea amprentei. Profesorul de la Universitatea din Michigan, Anil Jain a ajutat autorităţile, realizând mulaje imprimate 3D ale tuturor degetelor suspectului. Problema e că senzorii touch sunt capacitivi şi au nevoie de pielea unei persoane vii pentru contactul electric pe care îl realizează.

Şi acest neajuns a fost rezolvat, Jain aplicând un strat subţire de particule metalice peste degete pentru a păcăli sistemul. Această modalitate de a trece de scannerul de amprente se află într-o zonă gri a legii şi cred că producătorul handsetului va avea ceva de obiectat. Un avantaj pentru poliție e că suspectul a decedat, deci nu va fi nevoie să i se apere drepturile şi conţinuturile personale de pe telefon.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×